Pietvakarių Lietuvoje planuojamas oro erdvės koridorius kariniams bepiločiams orlaiviams | Diena.lt

PIETVAKARIŲ LIETUVOJE PLANUOJAMAS ORO ERDVĖS KORIDORIUS KARINIAMS BEPILOČIAMS ORLAIVIAMS

Pietvakarių Lietuvos oro erdvėje planuojama išskirti specialų oro erdvės koridorių kariniams bepiločiams orlaiviams, antradienį pranešė Lietuvos kariuomenė.

Pasak pranešimo, Lietuvos kariuomenė siekia išplėsti bepiločių orlaivių pajėgas, jų veikimo galimybes, todėl kuriamas 1 kilometro pločio oro koridorius nuo Kazlų Rūdos poligono iki vakarinės šalies sienos.

Oro erdvės koridorius būtų skirtas pasienio ruožo su Kaliningrado sritimi kontrolei ir stebėjimui. Oro erdvės naudojimo tvarkos pakeitimus pirmadienį aptarė Lietuvos kariuomenės ir Lietuvos civilinės aviacijos atstovai.

Pagal planuojamą tvarką Lietuvos kariuomenė įsipareigotų koridorių aktyvuoti iš vakaro, o pasinaudojus ar baigus atitinkamą misiją – atšaukti oro erdvės apribojimus.

Kariuomenė nurodo, kad susitikimo dalyviai sutarė parengti neformalų memorandumą dėl oro erdvės koridoriaus, kuris taptų rekomendacijoms tiek pilotams, ketinantiems skristi Pietvakarių Lietuvos oro erdvėje, tiek Lietuvos kariuomenės atstovams, planuojantiems karinių bepiločių orlaivių skrydžius.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

kauniete TO ŽEMAITIS

Žemaiti lazda turi du galus Gal tu labai kovoji už storoša scwaba grybe lansberga tai tavo reikalas bet linkėti tautai dvėsti tai reikia buti itin dideliu niekšu parazitu krikščioniui tai netinka nebent esi tas belytis bedievis Hitleris irgi norėjo kad visi žydai nudvestu kaip ir tu bet nudvėsė pats SUSIDEGINO ar ne taip žemaiti

onute to Ukraina jėga

Ka čia šuda mali nuo to geriau nebus melo kojos trumpos you tube rodo kaip visi ukrai jauni vyrai sedi europoje ėda restoranuose ir rėkia Slava ukraine Kokia slava ja reikia užsitarnauti jie man tiesiog šiukšlynas ukrainietiškas o ne tėvynės gynėjai O kalba tai kas antras žodis rusiškas keiksmažodis tiesiog šlikštynės Baisu bet tikrai ju neiškrapštys iš europos nei ginti nei atstatyti savo tėvyne kurios jau kaip ir nėragal mažesnė pusė likusi

Kaliningradą

šnipinėsim pilnu tempu?:D
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS