Pirmą kartą Lietuvoje treniruosis Vokietijos divizijos štabas | Diena.lt

PIRMĄ KARTĄ LIETUVOJE TRENIRUOSIS VOKIETIJOS DIVIZIJOS ŠTABAS

  • 8

Švenčionių rajone, Pabradės poligone, pirmą kartą pratybose „Greitas kardas“ treniruosis Vokietijos 10-osios šarvuotosios divizijos štabas.

Penktadienį Vokietijos 10-osios divizijos vadas generolas majoras Ruprechtas von Butleris paskelbs pratybų pradžią.

Tai pirmos tokio tipo Vokietijos kariuomenės štabų pratybos NATO sąjungininkės teritorijoje, kurias divizijos vadovybė surengė savo iniciatyva, pranešė Lietuvos kariuomenė.

Vokietijos 10-osios divizijos štabas pratybų „Greitas kardas“ metu mokys Vokietijos 12-osios tankų brigados, 37-osios šarvuotosios pėstininkų brigados, 23-iosios kalnų pėstininkų brigados ir Lietuvos mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ štabus planuoti bei vadovauti jungtinėms sąjungininkų gynybos operacijoms.

Pratybų scenarijus sukurtas mokyti atremti hibridines grėsmes ir vykdyti kolektyvinės gynybos aukšto intensyvumo operacijas.

Priešakinė divizijos vadavietė, jos vadovaujamų brigadų vadavietės, pratybų vertinimo ir dalis pratybų padalinių persikelia į Lietuvą, o divizijos pagrindinė vadavietė ir kiti padaliniai lieka Vokietijoje, Vildflekene, ir iš ten užtikrina pratybų eigą mūsų šalyje.

Kasmetinės pratybos „Greitas kardas“ pirmą kartą dėl pandemijos perkeltos iš žiemos į vasarą.

Lietuva per šias pratybas užtikrina priimančios šalies paramą – logistiką, aprūpinimą, pirkimo procedūras, transportavimą, maitinimą ir kitas paslaugas.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

To WC

Tai kad tavo stalinas kara ne ką mažiau sukėlė.

Kunigas

LIETUVA geriauses paligonas Europoje

WC

tai ,kad jau treniravosi pries 80 metu.cha.cha,cha sukele du pasaulinius karus ir nei vieno nelaimejo. tai manyciau,kad geriau tegul treniruojasi kiti....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS