Pirmasis sniegas – Utenos rajone | Diena.lt

PIRMASIS SNIEGAS – UTENOS RAJONE

  • 7

Utenos rajone sekmadienį iškrito pirmasis sniegas – ant žaliuojančios žolės paryčiais gyventojai galėjo matyti ploną pirmojo sniego sluoksnį, pranešė LRT.

Kaip LRT radijui teigė Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos sinoptikas Paulius Starkus, sekmadienį kai kur kartu su lietumi galima sulaukti pavienių snaigių.

„Kadangi iš tikro Lietuva yra šaltojoje oro zonoje, kai kur su lietumi gali įsimaišyti sniego kruopos ar šlapios snaigės, didžiausia tikimybė joms iškristi bus šiaurės rytiniuose rajonuos, bet gali pasirodyti ir kitur“, – teigė jis.

Sekmadienį Lietuva išliks aktyvaus ciklono įtakoje. Nors jis pamažu keliaus į rytus, tačiau Lietuva  atsidurs jo šaltojoje dalyje. Dieną vyraus debesuotas su pragiedruliais dangus.

Dabar Utenoje apie 5 laipsniai šilumos, o juntamoji temperatūra 1 laipsnis. Mažai debesuota, vėjo greitis 9 metrai per sekundę. 

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Antanas.

Privarė ir Švenčionių r. Medišonių km.

Girinis

žmonija pasmerkta susinaikinimui,nera zalumos nera ir žmonijos ,žmogus nesusimasto kli mato kaitos pasekmiu ,nera medxiu nebus ir žmonijos Medziai Žemes Plauciai !

Anonimas

Problema ne tai kad žiemos būna o problema tą ,kad namuose šaltą būna , subinės vėsumo radiatoriai butuose o šilumos kainos didelės.Tai problema.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS