Planuojama kapitališkai sutvarkyti tris į Rūdninkų poligoną vedančius kelius | Diena.lt

PLANUOJAMA KAPITALIŠKAI SUTVARKYTI TRIS Į RŪDNINKŲ POLIGONĄ VEDANČIUS KELIUS

Planuojama kapitališkai sutvarkyti tris kelius, vedančius į Rūdninkų karinį poligoną Šalčininkų rajone – vieną valstybinės reikšmės krašto kelią ir du rajoninius kelius, trečiadienį pranešė Susisiekimo ministerija.

„Šiandienos įtemptoje geopolitinėje situacijoje civilinės transporto infrastruktūros pritaikymas kariniam mobilumui yra viena iš prioritetinių mūsų krypčių. Šie infrastruktūros pokyčiai kartu padės užtikrinti saugesnį bei patogesnį civilinį susisiekimą visiems Šalčininkų rajono gyventojams bei svečiams“, – pranešime cituojamas susisiekimo ministras Marius Skuodis.

Pasak pranešimo, šiuo metu į Rūdninkų poligoną vedančių kelių dangų plotis ir tiltai neatitinka reikalavimų, kelio dangos nusidėvėjusios ir pažeistos, deformuoti kelkraščiai. Po rekonstrukcijos kelias bus platesnis ir atitiks ne tik krašto bei rajoninių kelių, tačiau ir karinio mobilumo keliamus reikalavimus, nurodo ministerija.

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas pažymi, kad nauja poligono kelių infrastruktūra sudarys galimybę sunkiajai karinei technikai privažiuoti iki pagrindinių šaudyklų ir patekti į poligoną.

„Lietuvos kariuomenės Rūdninkų karinio poligono vystymas Šalčininkų rajone yra vienas didžiausių Krašto apsaugos ministerijos infrastruktūros projektų, kuriuo siekiama sukurti reikiamas sąlygas vis labiau augančiam Lietuvos kariuomenės ir NATO sąjungininkų koviniam rengimui, o drauge ir veiksmingai aljanso gynybai bei priešo atgrasymui“, – pranešime cituojamas A. Anušauskas.

Kelio darbai bus vykdomi etapais, planuojama išplatinti važiuojamąsias dalis, įrengti naują ir stipresnę kelio dangos konstrukciją, atlaikančią karinės technikos apkrovas. Taip pat bus rekonstruoti kelių ruožuose esantys keturi tiltai valstybinės reikšmės krašto kelyje Pirčiupiai-Jašiūnai.

Kapitalinio remonto metu bus sutvarkytas 26,6 km valstybinės reikšmės krašto kelio Pirčiupiai-Jašiūnai ruožas bei po kelis kilometrus rajoninių kelių Ąžuolijai-Juodšiliai-Jašiūnų bei Mikašiūnai-Rūdninkai. Bendras visų minėtų kelių ruožų ilgis sudaro apie 32 km, šie keliai bus tvarkomi išskaidant juos į dešimt atskirų ruožų.

Pasak Susisiekimo ministerijos, kelių į Rūdninkų karinį poligoną plėtrą įgyvendinti planuojama 2024–2025 metais, šių metų gegužės–birželio mėnesiais buvo pasirašytos penkios „projektuok ir statyk“ tipo sutartys.

Pagal jas, iki 2024 metų pabaigos bus sutvarkyta apie 22 km kelių, o likusiems dešimt km buvo pasirašytos penkios projektavimo sutartys, pagal kurias iki 2024 metų antro ketvirčio pradžios bus parengti techniniai projektai ir tuomet skelbiami rangos darbų konkursai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS