Po 2 metų pertraukos susiburs Užsienio lietuvių reikalų koordinavimo komisija | Diena.lt

PO 2 METŲ PERTRAUKOS SUSIBURS UŽSIENIO LIETUVIŲ REIKALŲ KOORDINAVIMO KOMISIJA

Vyriausybėje antradienį po dvejų metų pertraukos susiburs Užsienio lietuvių reikalų koordinavimo komisija.

Paskutinis šios komisijos posėdis vyko 2016 metais, o tų metų gruodį pradėjusi dirbti Sauliaus Skvernelio Vyriausybė apskritai svarstė ją naikinti.

„Pirmą kartą po ilgos pertraukos mes atnaujinome komisijos sudėtį ir susitiksime. Yra keli klausimai, kur norėsime apsitarti ir mintis yra, kad mes pradėtume kai kuriuos konkrečius bendradarbiavimo projektus“, – posėdžio išvakarėse BNS sakė Vyriausybės vicekancleris Deividas Matulionis.

Pasak jo, komisija aptars dvigubos pilietybės įvedimo perspektyvas, užsienio lietuvių įsitraukimo į valstybės gyvenimą programą „Globali Lietuva“, pasaulio lietuvių metus 2019-aisiais ir Vyriausybės rengiamą demografijos, migracijos ir integracijos strategiją.

Vyriausybė 2017 metais svarstė naikinti Užsienio lietuvių reikalų koordinavimo komisiją.

Tačiau po Pasaulio lietuvių bendruomenės nuogąstavimų, kad jos naikinimas kardinaliai sumažins vykdomosios valdžios bendravimą su diaspora, planų naikinti komisiją atsisakyta.

Pernai rudenį Vyriausybės atstovai su pasaulio lietuviais buvo susitikę neformaliai.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Nesutinku

kad emigrantai nemyli Lietuvos.Bet jie labjau myli savo vaikus ir vertina savo gyvenimą - ubagų arba vagių statuso nenori turėti

AS manau

Gryzkit pabege nepriklausomybes metais is Lietuvos.Jei dar liko protingu zmoniu tai nebalsuos uz dviguba pilietybe.Jus pabegeliai rupinates tik savimi ,o ne Lietuva.Jus ekonominiai pabegeliai ir jusu vaikai jau nekalba lietuviskai.Mylite pinigus ne Lietuva.

ir kiek

likusiems lietuviams kainuos kovos su vejo malunais komosija??? kiek dar pabegs nuo begalinio islaikytiniu komisiju skaiciaus?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS