Po giedro šeštadienio orai vėl bjurs – stiprus vėjas atgins lietų ir šlapdribą | Diena.lt

PO GIEDRO ŠEŠTADIENIO ORAI VĖL BJURS – STIPRUS VĖJAS ATGINS LIETŲ IR ŠLAPDRIBĄ

Šeštadienis žada giedrą ir sausą orą, tačiau jis toks išsilaikys neilgai. Sekmadienį antroje dienos pusėje jis bjurs, stiprės vėjas, atslinks lietus, į kurį pirmadienį įsimaišys netgi šlapdriba.

Visoje Lietuvoje šeštadienio naktis buvo gana rami. Šilčiausia išliko Suvalkijoje, Dzūkijoje, čia rytą temperatūra buvo teigiama – 1-4 laipsniai šilumos, o tuo metu šiauriniuose, vakariniuose rajonuose buvo daug kur šalnos ir rytą silpnai vyravo neigiama temperatūra. Šalčiausia buvo Kretingoje, Palangoje ir Plungėje – 3, Skuode – 4 laipsniai šalčio.

Šeštadienis bus gražus, orus lems trumpam įsitvirtinusi aukšto oro slėgio sritis, LRT radijui sakė sinoptikė Edita Gečaitė. Pasak jos, bus nepastoviai debesuota, pūs nepastovios krypties vėjas, lietaus tikimybė maža, o temperatūra bus šiek tiek žemesnė nei penktadienį, tačiau kadangi vėjo nebus, tai bus šilta. Temperatūra daug kur kils iki 9-12, vietomis iki 13-14 laipsnių šilumos.

Sekmadienio naktis bus rami ir sausa, tik šiaurinėje šalies pusėje daugelyje rajonų numatomos šalnos iki 0-4 laipsnių šalčio, pietuose temperatūra vėl bus silpnai teigiama, sakė sinoptikė. Sekmadienį dieną debesuotumas ims didėti, daugiau pragiedrulių bus ties šiauriniais rajonais, nes čia lietus atkeliaus tik labai vėlai vakare, o tuo metu ties pietiniais rajonais debesų bus daugiau nuo pat ryto ir lietus atkeliaus antroje dienos pusėje, ir kai pradės lyti, taip ir lis iki pat nakties. Pietiniuose rajonuose, pasak sinoptikės E. Gečaitės, kai kur prilis ir gausiai. Temperatūra sekmadienį dieną pakils iki 11-15 laipsnių šilumos. Taip pat stiprės vėjas, ypač Dzūkijoje ir Suvalkijoje, čia jo gūsiai vietomis sieks net 15-19 m/s.

Pirmadienis prognozuojamas irgi drėgnas visoje šalyje, lietus lis daugelyje rajonų, o vietomis įsimaišys ir šlapdriba. Naktį rytinėje šalies pusėje ir vietomis pietvakariniuose rajonuose krituliai bus smarkūs. Tęsis ir stiprus šiaurės, šiaurės vakarų vėjas, daug kur gūsiai, ypač rytinėje šalies pusėje, sieks 15-20 m/s. Bus apsiniaukę, drėgna, lietinga, kai kur su šlapdriba, temperatūra naktį bus teigiama, o dieną tarp 6-11, rytiniuose rajonuose kai kur bus tik apie 5 laipsnius šilumos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS