Po I. Vėgėlės abejonių dėl COVID-19 valdymo – A. Dulkio atsakas: priemonės buvo tikrai proporcingos | Diena.lt

PO I. VĖGĖLĖS ABEJONIŲ DĖL COVID-19 VALDYMO – A. DULKIO ATSAKAS: PRIEMONĖS BUVO TIKRAI PROPORCINGOS

Advokatui Ignui Vėgėlei ir Sveikatos teisės institutui (STI) keliant abejonių dėl COVID-19 pandemijos valdymo ir žadant už tai reikalauti teisinės atsakomybės, sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys pabrėžia, kad visos priemonės buvo įvestos laikantis įstatymų.

„Manau, kad daryti kažkokias apibendrinančias išvadas, kaip čia kas ką valdė, yra dar ankstyvos. Vieną, ką galiu pasakyti, kad jaučiuosi, kad pandemiją valdėme pagal įstatymus, mūsų tikslai atitiko šalies įstatymus ir Konstituciją, tai yra, saugoti visuomenės sveikatą ir mūsų priemonės buvo tikrai proporcingos“, – žurnalistams Vilniuje trečiadienį sakė ministras.

I. Vėgėlė ir viešoji įstaiga STI trečiadienį pristatė „Vilmorus“ visuomenės apklausą, kurioje du trečdaliai respondentų pritarė klausimo formuluotei, jog „priimti pandeminiai ribojimai padarė visuomenei žalą, kurios buvo galima išvengti“. Tam nepritarė 17 proc., dar apie 17 proc. neturėjo aiškios nuomonės.

A. Dulkys teigė, kad tokiam nuomonių pasiskirstymui įtakos galėjot turėti ir klausimo formuluotė.

Truputuką gal net savotiškai džiaugiuosi. Gerai, kad tų tyrimų visokių yra, nes, jei neklystu, vos ne tie patys žmonės prieš kurį laiką mėgino sakyti, kad pandemijos išvis niekas nevaldė, kad ji pati susivaldė. Dabar pasirodo, kad valdė.

„Tai priklauso nuo užduotų klausimų. Truputuką gal net savotiškai džiaugiuosi. Gerai, kad tų tyrimų visokių yra, nes, jei neklystu, vos ne tie patys žmonės prieš kurį laiką mėgino sakyti, kad pandemijos išvis niekas nevaldė, kad ji pati susivaldė. Dabar pasirodo, kad valdė“, – kalbėjo jis.

Reaguodamas į svarstymus reikalauti institucijų, konkrečių sprendimų priėmėjų ar net jo paties teisinės atsakomybės dėl pandemijos ribojimų, A. Dulkys teigė, kad „gyvename teisinėje valstybėje“.

„Man atrodo, viskas labai gerai, teismai pasisakys. Man atrodo, ne kartą jau buvo kažkas tiek apie galimybių pasą, tiek apie kitus dalykus. Žinokite, yra visokių bylų, yra ir tyrimų, kai buvo grasinama mano šeimai ir man asmeniškai. Pandemija turėjo daugybę atspalvių. Manau, tai bus ilgai grojanti istorija, kur visi netgi ir mėgins galbūt tą istoriją perrašyti“, – sakė A. Dulkys.

„Manau, mes matysime dar daug tyrimų, matysime, kokių pasekmių sulaukė žmonės, kurie galbūt nesiskiepijo. Tebeturime dar ligoninėse ir pacientų, tebėra mirštančių, tebėra reanimacijoje žmonių. Noriu atkreipti dėmesį, kad trys ketvirtadaliai situacijų susiję su žmonėmis, kurie apskritai nepasiskiepijo“, – kalbėjo ministras.

GALERIJA

  • Ignas Vėgėlė
  • Arūnas Dulkys
Rašyti komentarą
Komentarai (36)

aha

gydymas buvo toks ,,proporcingas'', kad uzsidare ir piliciu negyde.

Kada

Kada konservatoriai gražins gydymą gydytojams o ne politikams

ALGIRDAS.

Šūdas gaunasi , kai ministras NE TOS SRITIES SPECIALISTAS , ARBA VISAI NESPECIALISTAS .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS