Naujiesiems papildomų apribojimų neruošiama: sprendimai – po švenčių | Diena.lt

NAUJIESIEMS PAPILDOMŲ APRIBOJIMŲ NERUOŠIAMA: SPRENDIMAI – PO ŠVENČIŲ

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė sako, kad papildomų karantino apribojimų Naujųjų metų išvakarėms nesiūloma teikti.

„Žmonės lieka namuose, yra mažiau mobilūs, priėmėme sprendimą palikti dabar esančią tvarką, tokią, kokia numatyta Vyriausybės nutarime. Dėl tolesnių veiksmų spręsti jau po švenčių, sausio pradžioje, kai bus galima aiškiai vertinti informaciją apie susirgimus ir koreliaciją su mūsų taikomomis priemonėmis“, – po Vyriausybės ekstremaliųjų situacijų komisijos posėdžio teigė A. Bilotaitė.

Žmonės lieka namuose, yra mažiau mobilūs, priėmėme sprendimą palikti dabar esančią tvarką.

Anot ministrės, bus kreipiamasi į savivaldybes, kad šios užtikrintų karantino reikalavimų laikymąsi.

„Buvo nuspręsta kreiptis į savivaldybes prašant, kad jos imtųsi kartu bendradarbiaujant su Policijos departamentu, kad būtų užkirstas galimas būriavimasis viešose vietose. Tikimės, kad būsime išgirsti, o dabartiniu šventiniu laikotarpiu, kuris mūsų laukia, galėsime elgtis atsakingai“, – sakė ji.

Anot ministrės, tokie sprendimai priimti, išklausius Sveikatos apsaugos ministerijos informaciją. Ji parodė, kad vertinti taikomų priemonių poveikį dar anksti, nes informacija nėra tiksli.

A. Bilotaitė taip pat akcentavo, kad Lietuvos situacija  – blogiausia Europoje, todėl sunku pasakyti, kas laukia ateityje.

„Kalbant apie ateitį, kaip bus toliau, manau, kad turėsime galimybę kitame VESK posėdyje įsivertinti situaciją, bus aiškesni skaičiai, aiškesnės tendencijos, mes iš jų galėsime daryti aiškesnes išvadas, kuriuo keliu mums reikėtų eiti – ar atlaisvinimų, ar griežtinimų“, – kalbėjo ministrė.

Anot policijos generalinio komisaro Renato Požėlos, laikotarpiu nuo gruodžio 15 iki 25 dienos transporto srautai sumažėję 80 proc.

Lietuvoje antrasis karantinas įvestas lapkričio 7 dieną.

Siekiant suvaldyti koronaviruso plitimą, Vyriausybė gruodžio viduryje iki sausio 3 dienos uždraudė judėjimą tarp savivaldybių be būtino reikalo.

Masiškai tikrinti vykstančius automobilius policija nutarė savaitgaliais ir švenčių dienomis. Ribojimai netaikomi krovininiam transportui.

Policija ragina keliaujančius gyventojus pateikti dokumentus, įrodančius teisę judėti.

Žmonėms keliauti galima darbo tikslais, vykstant pas gydytoją ar į laidotuves. Automobiliu gali važiuoti ne daugiau dviejų asmenų arba drauge gyvenantys asmenys.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Kl

Tai vyksta platinimas coronos

Yui

Jie negalį liesti rankom dokumentus tai karantino grubus pažeimas

Jo

Kada jiems bus skyrtos baudos už platinima viruso
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS