Po incidento Suomijoje Lietuvoje padidėjusios radiacijos nenustatyta | Diena.lt

PO INCIDENTO SUOMIJOJE LIETUVOJE PADIDĖJUSIOS RADIACIJOS NENUSTATYTA

  • 2

Helsinkyje užfiksavus didesnį cezio radionuklido aktyvumą, Lietuvoje tokio padidėjimo nenustatyta, trečiadienį informavo Radiacinės saugos centras.

Jis pranešė susisiekęs su Aplinkos apsaugos agentūra, kuri patvirtino, kad, tiesioginių atmosferos oro matavimų duomenimis, cezio radionuklido Cs-137 padidėjimo Lietuvoje nėra.

Suomijos radiacinę ir branduolinę saugą reguliuojančios institucijos STUK duomenimis, kovo 3 ir 4 dienomis Helsinkyje paimtuose atmosferos oro mėginiuose aptiktas didesnis cezio radionuklido Cs-137 aktyvumas, jis kubiniame metre oro siekė 4000 mikrobekerelių ir apie tūkstantį kartų viršijo įprastą aktyvumo lygį.

Nors toks Cs-137 aktyvumas ore yra neįprastai didelis, tačiau pavojaus gyventojų sveikatai nekelia, teigia specialistai.

Kovo 4 ir 5 dienomis Helsinkyje paimtuose oro mėginiuose cezio koncentracija normalizavosi ir kubiniame metre oro buvo 12 mikrobekerelių.

Spinduliuotės suintensyvėjimo šaltinis rastas antradienį vienoje bendrovėje, įsikūrusioje tame pačiame pastate, kaip ir šalies branduolinio reguliavimo agentūros, tiriančios šį incidentą, būstinė. Minėta įmonė tvarko radioaktyvias atliekas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Baisu

Dieve mano kas bus?vaje vaje siaubas

Baisu

Dieve mano kas bus?vaje vaje siaubas

SUSIJUSIOS NAUJIENOS