Po naujo COVID-19 atvejų rekordo: verta pagalvoti apie trumpą peršokimą į nuotolinį ugdymą | Diena.lt

PO NAUJO COVID-19 ATVEJŲ REKORDO: VERTA PAGALVOTI APIE TRUMPĄ PERŠOKIMĄ Į NUOTOLINĮ UGDYMĄ

  • 10

Trečiadienį Statistikos departamentas paskelbė apie užsikrėtimų COVID-19 rekordą – buvo nustatyta 9490 naujų susirgimų. Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) profesorius Mindaugas Stankūnas svarsto, ar nevertėtų mokiniams pereiti į nuotolinį mokymąsi. 

„Šiandien buvo pranešta apie dar kartą pagerintą naujų COVID-19 atvejų rekordą. Pažiūrėjus į atvejų skaičius pagal amžiaus grupes, matome, kad daugiausia COVID-19 užsikrėtimų nustatoma mokyklinio amžiaus (10-19 m.) grupėje (melsva linija). Taip pat daug atvejų yra jų tėvelių (30-39 m. ir 40-49 m.) bei vaikų iki 10 m. grupėse. Ir nors moksliniai duomenys rodo, kad omikron lemia lengvesnę ligos eigą, tačiau tai nėra „paprasčiausia sloga“. Tad svarstau, ar nebūtų verta pagalvoti apie trumpą „peršokimą į nuotolį“. Nes, atrodo, kad ir tam laikas gana tinkamas. Ką tik baigėsi rudens pusmetis, o ir žiemos atostogos (vasario 14-18) nėra „už kalnų“. Gal tai labai nesutrukdytų mokymosi procesui, bet „kreivę paplokštinti“ turėtų“, – feisbuke rašė profesorius.

Kaip jau buvo skelbta, Lietuvoje praėjusią parą nustatytas rekordinis COVID-19 atvejų skaičius – 9490. Ligoninėse šiuo metu gydomi 1139 COVID-19 sergantys pacientai, 93 iš jų – reanimacijoje.

Sveikatos apaugos ministras Arūnas Dulkys teigia, kad siekiant įvertinti realią situaciją reikėtų žiūrėti bent jau į paskutinių septynių dienų užsikrėtimų vidurkį.  Ministro teigimu, tai, kad pastarąją parą buvo fiksuoti užsikrėtimų rekordai, gali būti susiję ir su techniniais niuansais suvedant duomenis.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) duomenimis, šios savaitės pradžioje aktyvių COVID-19 protrūkių fiksuota 818, prieš tai savaitę – 320.

Vaikams grįžus po žiemos atostogų, didžiausias protrūkių šuolis matomas ugdymo įstaigose.

Šios savaitės pradžios duomenimis, ten registruoti 583 židiniai, didžioji dalis – 79 proc. – pradinio, pagrindinio ir vidurinio ugdymo įstaigose. Protrūkiai ikimokyklinio ugdymo įstaigose sudaro apie 20 proc., profesinio ir aukštojo ugdymo įstaigose jų fiksuota vos keletas.

NVSC teigimu, šie protrūkiai nėra skaitlingi, vidutiniškai po tris užsikrėtimus.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Zmogus .triju vaiku tevas

Tai jau vel vaikai uzkliuvo .kad i nuotolini isleisti . Nezudykite nors vaikus . Turekite proto .sazines .

Mokinys

Mokykloje labai daug sergančių, bet niekas mum to nesako, sužinome iš kitų mokinių. Išties nėra smagu mokytis toje pačioje patalpoje, kaip galimai ten sėdėjo mokinys su teigiamu testu.

Reikia Nuotolinio

Visi teigia, kad mokymo įstaigose viskas prižiūrima, vedinamos ir dezinfekuojamos patalpos, tai yra konkretus melas, niekas nieko nedaro. Visiškai sutinku, kad reikia nuotolinio, vaikai nuolat serga, paeina keletą dienų į mokyklą ir trečią dieną jau serga, ar tai normalu? Visi pergyvena, kad kaip vaikai mokinsis vėl nuotoliniame, bet ar svarbiau jie ir jų sveikata, ar tas faktas, kad eis į mokyklą ir turės daugiau motyvacijos (tikrai ne visi jos turi, kitiems nuotolinis yra žymiai geresnis variantas, nes geba susikaupti ir atlikti darbus iškart). Tai manau šis svarstymas dėl nuotolinio tikrai turėtų įvykti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS