Po pertvarkų – alkani vaikai: kalnai maisto keliauja į šiukšlyną | Diena.lt

PO PERTVARKŲ – ALKANI VAIKAI: KALNAI MAISTO KELIAUJA Į ŠIUKŠLYNĄ

  • 57

Įvedus naujas mokinių ir darželinukų maitinimo taisykles, kardinaliai pasikeitė patiekalų skonis. Ne visi vaikai džiaugiasi tokia naujove, kalnai nesuvalgyto maisto keliauja į šiukšlių konteinerius.

Tėvų skundai, esą pasikeitus vaikų maitinimui mokyklose ir darželiuose, vaikai lieka alkani, o daugybė maisto iškeliauja į šiukšlyną, anot gamintojų, yra gerokai perdėti, informuoja LNK žinių tarnyba.

O tiesa tai, kad maisto išmetama nemažai - apie penktadalį, o vaikai yra labai išrankūs ir mieliau renkasi greitą, o ne sveiką maistą.

Pasikeitęs valgiaraštis privertė maisto gamintojus gerokai pasukti galvą, ką daryti, kad vaikai valgytų jiems siūlomą sveikesnį maistą.

Gamintojai sako bandantys vaikams įtikti ir net pagal griežtus apribojimus stengiasi patiekalus pagaminti itin skanius. 

Maistas kuo rečiau turi būti keptas, ne per sūrus, ne per saldus, o karbonadų negalima volioti džiūvėsiuose.

Nuo naujų metų vaikams siūloma duoti mažiau sriubos, daugiau daržovių ir žuvies, tačiau, pasak gamintojų, visa tai dažniausiai iškeliauja į šiukšlių dėžę.

Apribojimai, įvesti nuo rugsėjo, taikomi net vaikų iš namų atsineštam maistui, pavyzdžiui, į mokyklą negalima neštis saldumynų, mokyklų bufetams nebegalima prekiauti ledais.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (57)

mama

nenuostabu kad vaikai nevalgo,jei namuose mamytes tingi gaminti,tai tie vaikuciai net nemate sveiko maisto.

jons

priezastis prastos virejos bet ne pertvarka

8

Dirbu svietimo istaigoj nebevalgau cia pietu. Sausa. Be skonio. Salotos siaubingos. Pvz.zali kalafiorai su sintetiniu pomidoru. Ziauru. Ir vaikai nevalgo.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS