Po priesaikos darbą pradeda naujoji VRK vadovė L. Petronienė | Diena.lt

PO PRIESAIKOS DARBĄ PRADEDA NAUJOJI VRK VADOVĖ L. PETRONIENĖ

Antradienį prisiekusi Seime darbą pradeda naujoji Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) vadovė Lina Petronienė.

Ji teigė, jog svarbiausia šiuo metu yra užtikrinti darbų tęstinumą, nes kitąmet laukia treji rinkimai ir referendumas, taip pat jau šiuo metu vyksta dvi rinkimų kampanijos, antradienį gali būti paskelbta trečia – pirmalaikių Kupiškio mero rinkimų.

„Svarbiausia užtikrinti darbų tęstinumą, nes jau vyksta dvi kampanijos ir šiandien turbūt bus paskelbta trečia, ir kiti metai labai nelengvi, treji visuotiniai rinkimai ir referendumas. Koncentruosimės į šių rinkimų organizavimą ir sklandų vykdymą“, – žurnalistams Seime po priesaikos sakė L. Petronienė.

Svarbiausia užtikrinti darbų tęstinumą, nes jau vyksta dvi kampanijos ir šiandien turbūt bus paskelbta trečia, ir kiti metai labai nelengvi, treji visuotiniai rinkimai ir referendumas.

Seimas L. Petronienė praėjusią savaitę paskyrė VRK pirmininke. Iki šiol ji ėjo VRK Politinių partijų ir politinių kampanijų finansavimo kontrolės skyriaus vedėjos pareigas.

Jos kandidatūrą pateikė Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

L. Petronienė Vilniaus universitete ji yra įgijusi informatikos magistro, Mykolo Romerio universitete – teisės magistro kvalifikacinius laipsnius, VRK ji dirba nuo 1996 metų, anksčiau yra dirbusi Seimo kanceliarijoje.

Rinkimų komisija nuolatinio vadovo neturėjo nuo kovo mėnesio pabaigos, kai sulaukusi kritikos dėl merų rinkimų organizavimo Anykščiuose ir Visagine iš pareigų atsistatydino Jolanta Petkevičienė.

VRK pirmininką Seimo vadovo teikimu skiria Seimas. Po kiekvienų parlamento rinkimų ši komisija sudaroma iš naujo.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Klpd.

Neežinau..Perdaug jau ji primityviai save iš seimo tribūnos gyrė kad galima būtų į ją žiūrėt rimtai..Bus kaip ta buvus robotė Matijošė - stopudow iš konservu tvarto, o tai reiškia kad Tvartas, Dėžutės ir Šikniniai ateinančioj kadensijoj vėl bus valdžioj ..:D)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS