Po šilto savaitgalio orai atvės | Diena.lt

PO ŠILTO SAVAITGALIO ORAI ATVĖS

Lietuvoje valstybinės reikšmės kelių dangos šeštadienio rytą buvo sausos, kritulių nebuvo, eismo sąlygos, pasak kelininkų, geros.

Šeštadienio naktis buvo gaivesnė dėl stiproko pietryčių vėjo, tačiau temperatūra naktį nekrito žemiau nei 12-17 laipsnių šilumos. Debesuotumas buvo nepastovus, daugiausia debesų buvo vakariniuose rajonuose, bet lietaus nebuvo.

Šeštadienis bus nepastoviai debesuotas, tankesnių debesų vėlgi bus vakariniuose rajonuose, likusioje šalies dalyje debesys bus reti, lietaus tikimybė maža, LRT Radijui sakė sinoptikas Tadas Kantautas. Temperatūra dieną kils iki 21-26 laipsnių šilumos. Šilčiausia bus pietinėje šalies dalyje, tačiau jutiminę temperatūrą šiek tiek pažemins stiprus pietryčių, rytų vėjas, vietomis jo gūsiai sieks ir iki 15-16 m/s.

Artimiausią parą sinoptikai dar didesnių permainų nenumato. Sekmadienio naktis, pasak sinoptiko T. Kantauto, išliks mažai debesuota, be lietaus, tačiau vis dar nerims pietryčių, rytų vėjas, jis išliks stiprokas ir sekmadienio naktį dėl šio vėjo temperatūra nekris žemiau nei 12-17 laipsnių šilumos. Sekmadienio pirma dienos pusė visoje šalyje turėtų būti saulėta, sausa, bet vėlgi pūs stiprus pietryčių, rytų vėjas, vietomis jo gūsiai sieks 15-17 m/s. Antroje dienos pusėje iš pietų artės atmosferos frontas, pietinėje šalies dalyje didės debesuotumas ir vėlyvą popietę ir vakarop pradės lynoti. Šiaurinėje šalies dalyje lietaus tikimybė iki pat vėlaus vakaro išliks maža. Sekmadienis dar bus šiltas – temperatūra kils iki 20-25 laipsnių šilumos.

Pirmadienį jau praslinks atmosferos frontas, daug kur palis ir orai jau gerokai atvės. Pagrindinė lietaus zona praslinks naktį, o dieną lietus trauksis ir vėl daug kur pasirodys saulė. Orai nebus tokie debesuoti, tačiau labai jausis temperatūros skirtumas. Naktį vės iki 6-11, o dieną temperatūra nekils aukščiau nei 15-19 laipsnių.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Taigi

Psichiniams ligoniams užkliūva p. Karbauskis.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS