Po skandalo dėl permirkusių vaikų – choro atsakas: kartais nutinka „force majeure“ | Diena.lt

PO SKANDALO DĖL PERMIRKUSIŲ VAIKŲ – CHORO ATSAKAS: KARTAIS NUTINKA „FORCE MAJEURE“

  • 29

Liepos 6-ąją prezidento Gitano Nausėdos apsilankymas Valstybės dienos minėjimo renginyje sukėlė tikrą komentatorių audrą internete – merkiant lietui prezidentas slėpėsi po skėčiu, tačiau šalia jo stovėję choro „Ąžuoliukas“ choristai buvo permirkę nuo stipraus lietaus. Antradienio vakarą choristų atstovai feisbuke paskelbė įrašą, kuriame išsakė savo požiūrį į daug kalbų sukėlusį įvykį.

„Sunku suprasti, kai nesi dainavęs chore. Nuo vakar vakaro esame labiausiai aptarinėjamas choras. Kas dar nežinote – ant Karaliaus Mindaugo tilto giedojome „Tautišką giesmę“. Tai buvo mūsų pirmasis pasirodymas po karantino ir buvo nepaprastai smagu būti ir vėl kartu. Tačiau kadangi stipriai lijo – visi jau į sceną įžengėme šlaput šlaputėliai“, – patirtimi feisbuke pasidalijo choristai.

Tai buvo mūsų pirmasis pasirodymas po karantino ir buvo nepaprastai smagu būti ir vėl kartu.

Pasak choristų, dainuoti pilant lietui jiems teko jau ne vieną kartą. „Tiesą pasakius, tai tikrai ne pirmas kartas mūsų istorijoje, kuomet dainavome šlapi iki paskutinės siūlės. Ir nors buvo šalta, vienybė su viso pasaulio lietuviais buvo juntama kaip niekad stipriai“, – akcentuojama choristų įraše

„Keletas dalykų, kuriuos norime, kad žinotumėte:

1. Dėl saugumo sumetimų scena buvo planuota be stogo nuo pat pradžių, kadangi scenos gylis labai mažas ir nuo stipraus lietaus su vėju apsaugoti ji vis tiek nebūtų galėjusi. Su renginio organizatoriais aptarėme lietaus atvejį ir vis tiek pasiryžome giedoti.

2. Galbūt reikėjo choristams duoti apsiaustus nuo lietaus? Galbūt. Tačiau scena yra scena. Ir mums ji yra šventa. Joje egzistuoja tam tikras aprangos kodas. Tad nemanėme, kad būtų smagu matyti ąžuoliukus su plastikiniais apsiaustais Valstybės dienos proga giedant Tautišką giesmę viso pasaulio lietuviams iš svarbiausios scenos šalyje.

Scena yra scena. Ir mums ji yra šventa. Joje egzistuoja tam tikras aprangos kodas.

3. Vaikų saugumas ir sveikata mums yra svarbiausia. Tačiau kartais nutinka force majeure aplinkybės ir tenka ieškoti žaibiškų sprendimų čia ir dabar. Nors dedame visas pastangas numatyti įvairias situacijas ir aplinkybes, tačiau „Ąžuoliukui“ ne kartą yra tekę dainuoti sąlygomis, pasikeitusiomis prieš pat pasirodymą. Gebėjimas dainuoti kardinaliai pasikeitus aplinkybėms ir daro mūsų chorą geru“, – skelbiama choro pranešime.

Primename, kad po Valstybės dienos minėjimo internete buvo aptarinėjamas vaizdo įrašas, kuriame matyti, kaip prezidentui sakant kalbą žliaugia stiprus lietus. G. Nausėdą nuo lietaus saugo skėtis, tačiau nuo skėčio bėgantis vanduo teka ant šalia stovinčio choristo galvos.

Šalia prezidento stovinčio berniuko marškiniai permirkę nuo lietaus, tačiau choristas iš visų jėgų bando tramdyti emocijas.

Šis vaizdas pro akis nepraslydo žurnalistui ir visuomenės veikėjui Andriui Tapinui. „Ironija. Kai su įkvėpimu rėži kalbą apie tai, kad reikia padaryti, jog Lietuva būtų nuostabus lopinėlis, kur žmonėms gera gyventi, bet pats stovi po skėčiu ir nedašunta pačiam padaryti nors menkiausią judesį, kad šalia esančiam vaikui būtų tą akimirką bent šiek tiek geriau gyventi. Turbūt geriausiai politikų ir žmonių santykį atitinkantis nūdienos video“, – kritikos strėles leido A. Tapinas.

Valstybės dieną švenčiamas Mindaugo karūnavimas Lietuvos karaliumi 1253 metų liepos 6 dieną. Ši diena valstybės švente paskelbta 1990 metais, Lietuvai atkūrus nepriklausomybę. Pernai Seimas paskelbė liepos 6-ąją ir Tautiškos giesmės diena.

Rašyti komentarą
Komentarai (29)

jo

nieko tragisko nematau,Vasaros lietus nebukim lepuneliai

Vija

Tikriausiai daugiau problemų neturit? Šaunu, kad tik tiek "blogio" Lietuvoj..

aš \\\\\\.../////

nesu didelis Gitano gerbėjas,bet šiuo atvėju tai blefas.---Sulijo,blogai,būtų pasikišęs po parasonu,pedofilas.Neištirpo po velnių, tas vaikas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS