S. Skvernelis pasakė, kodėl neatvyko į Prezidentūros posėdį: nereikia daryti „pakazuchos“ | Diena.lt

S. SKVERNELIS PASAKĖ, KODĖL NEATVYKO Į PREZIDENTŪROS POSĖDĮ: NEREIKIA DARYTI „PAKAZUCHOS“

Sekmadienio susitikimas dėl COVID-19 Prezidentūroje vyko ekspertų lygiu, todėl ministrai jame ir nedalyvavo, sako kadenciją baigiantis premjeras Saulius Skvernelis.

„Ten, kur turi dalyvauti ekspertai, dalyvauja ekspertai, ten kur turi dalyvauti sprendimų priėmėjai, dalyvauja sprendimų priėmėjai. Ekspertų lygmenyje atstovavo man ir Vyriausybei mano patarėjas“, – spaudos konferencijoje pirmadienį sakė S. Skvernelis.

Pasak jo, Vyriausybė ir taip rengėsi priimti reikiamus sprendimus, o ekspertų nuomonė buvo išklausyta. Be to, S. Skvernelis priminė, kad Prezidentūra anksčiau atsisakė dalyvauti sprendimų dėl COVID-19 vakcinos priėmime.

„Matyt, nereikia daryti tokiuose renginiuose, atleiskite už rusišką žodį, tam tikros pakazuchos (liet. – parodomosios akcijos). Ekspertai yra išklausyti, nuomonė yra pateikta, su ta nuomone susipažinta buvo. Ir juo labiau žinant, kad pirmadienį Vyriausybė priiminės sprendimus – šiuos sprendimus, kurie turėjo būti priimti“, – sakė premjeras.

Matyt, nereikia daryti tokiuose renginiuose, atleiskite už rusišką žodį, tam tikros pakazuchos.

„Kita vertus, jau ne kartą buvo pasakyta, kad sprendimų priėmėjas, kalbant apie COVID-19 valdymą, yra Vyriausybė. Tai tais atvejais, kada reikėjo formate Prezidentūroje daryti vakcinų klausimą, buvo tiesiog aiškiai pasakyta, kad Vyriausybės čia yra atsakomybės ribos, tai Vyriausybė to griežtai ir laikosi“, – pridūrė jis.

S. Skvernelis ir laikinasis sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga buvo kviečiami į sekmadienį Prezidentūroje vykusį susitikimą su Sveikatos ekspertų taryba, tačiau jame nedalyvavo.

A. Veryga stebėjosi, kad šis susitikimas taip sureikšminamas ir pabrėžė, kad ministrų lygiu dalyvavimas būtų buvęs aktualus, jeigu ten būtų priimami sprendimai, tuo tarpu juos planuota priimti šį pirmadienį.

„Dabar mes dar penktadienį ir pasakėme, ir aiškiai komunikavome, kad patys vertiname ir be ekspertų, kurie susitiko sekmadienį, situaciją kaip sudėtingą ir blogėjančią ir iškomunikavome net ir priemones, apie kurias galvojome, kad reikia svarstyti šiandien, ir tas ir įvyko šiandien“, – kalbėjo ministras.

Jis pridūrė, kad ekspertų susitikime dalyvavo tiek Vyriausybės, tiek Sveikatos apsaugos ministerijos atstovai, kurie išklausė medikų rekomendacijas ir pristatė savo planus.

Susitikime nuotoliniu būdu dalyvavo paskirtoji premjerė Ingrida Šimonytė, kandidatas į sveikatos apsaugos ministrus Arūnas Dulkys, sveikatos apsaugos viceministrė Kristina Garuolienė ir kadenciją baigiančio premjero S. Skvernelio patarėjas sveikatos klausimais Jonas Kairys.

Vyriausybė pirmadienį nuo trečiadienio sugriežtino karantino sąlygas ir pratęsė jį iki metų pabaigos: siūloma žmonėms gyvenamąją vietą palikti tik dėl svarbių priežasčių, vyresniųjų klasių mokiniai mokysis tik nuotoliniu būdu.

Rašyti komentarą
Komentarai (51)

to algis

durnasir nesigydai.O gal gydaisi,bet vis tiek durnas

ALGIS

Pažiūrėkim kam labiausiai užkliuvo ''P A K A Z U C H A'' , ogi tiem , kas dažniausiai vartoja lietuvių kalbos B A R B A R I Z M U S , TOKIUS KAIP--legatymumas , nepotizmas ,algoritmas , sovietai , , kas vartoja barbarizmą algoritmas , abejoju ar moka daugybos lentelę , barbarizmą S O V I E T A I ,dažniausiai vartoja būsimas užsienio reikalų ministras , pagal jį išeitų , kad ir dabar Lietuvą valdo S O V I E T A I , nes visus miestus ir visas savivaldybes valdo T A R Y B O S [rusiškai sovietji], daugiausiai barbarizmus vartoja seimo ir vyriausybės nariai -- Š L Y K Š T U .

idomu

>Jau pastipai megztabereti buduli?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS