Po Vėlinių kapinėse – sąvartynai: tai didžiulė nepagarba mirusiesiems | Diena.lt

PO VĖLINIŲ KAPINĖSE – SĄVARTYNAI: TAI DIDŽIULĖ NEPAGARBA MIRUSIESIEMS

  • 9

Po Vėlinių žmonės vėl skuba į kapines, tačiau kapinių prižiūrėtojai pastebi, kad toli gražu ne visi žino, kaip tinkamai atsikratyti atliekomis, tad meta žvakes į bet kurį konteinerį, net šalia kapinių padaro sąvartynus, praneša LNK.

Miroslava Vilniaus kapinėse atėjo aplankyti kapų, nurinkti išdegusių žvakių, sutvarkyti. Žino, kur kokias žvakes reikia išmesti. Kiti kapinėse irgi giriasi žinantys, kad konteineriai kapinėse ne veltui skirtingi. Tačiau ne visi kapinėse pavyzdingi – svarbu išmesti, bet nesvarbu kur.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

„Kapinėse turime išrūšiuoti apie 12–14 proc. visų išvežamų atliekų“, – teigė teritorijų priežiūros verslo direktorė Diana Lubė.

Kad vis dar ne visi kapinėse elgiasi civilizuotai, pastebi ir kapines prižiūrintys. Anot atliekų tvarkymo paslaugų atstovės, miestuose mesti šiukšles per tvoras įpročio kaip ir nelikę, bet užmiestyje situacija prastesnė.

„Tikrai aptinkame tokių dalykų, kur šalia kapinių padaryti nedideli sąvartynai. Kapinėse lankant mirusiuosius tai didžiulė nepagarba“, – skundėsi D.Lubė.

Tikrai aptinkame tokių dalykų, kur šalia kapinių padaryti nedideli sąvartynai.

Atliekų vieta – specialiame konteineryje. Jei specialaus konteinerio žvakėms nėra, būtina rūšiuoti.

Stiklo ar plastiko, apkibusio vašku, perdirbti neįmanoma. Dar blogesnė situacija su dirbtinėmis amžino žydėjimo gėlėmis, kuriomis puošiami amžinybėm išėjusių kapai. Nepatinka jos ir atliekų tvarkytojams.

„Dirbtinių gėlių mes negalime apskritai išrūšiuoti, negalima net atskirti dalių. Jas reikia mesti tik į mišrių kapinių atliekų konteinerius“, – akcentavo D.Lubė.

Nužydėjusias gėles mesti į mišrių atliekų konteinerį draudžiama. Tam pastatyti specialūs – žaliųjų atliekų konteineriai. Apskritai tvarkytojai pastebi, kad kapinėse atliekų daugėja, nes vis daugiau mirusiųjų.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

besiinteresaujantis

Ką čia su tais -27 išdarinėjate?Kiba durnių grajinate?

pilietis,kurį plėšia kas tik netingi

Gal ir apie pagarbą pirkėjams prekijai galėtų pagalvoti iš lenkų susivežę produkciją čia trigubai brangiau pardavinėdami?O dėl netvarkos prie kapų komunalininkai lai šiknas pajudina tankiau peržvelgdami konteinerius.Tie irgi tik tiek išmano kaip rypaut apie brangstantį išvežimą.

Nu

Nepagarba mirusiems tai jaučiama iš įmonių, kurios išveža šiukšles... kur dėti šiukšles, jei tie rūšiavimo konteineriai jau perpildyti
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS