Policija Celofanui ir jo sekėjams siunčia įspėjimą: šeštadienio maršistų eitynės – neteisėtos | Diena.lt

POLICIJA CELOFANUI IR JO SEKĖJAMS SIUNČIA ĮSPĖJIMĄ: ŠEŠTADIENIO MARŠISTŲ EITYNĖS – NETEISĖTOS

  • 143

Šeštadienį Vilniuje vyksiančioms sankcionuotoms LGBTQ+ eitynėms skandalingasis Antanas Kandrotas, pravarde Celofanas, ruošia atsvarą. Savo pasekėjus ragina rinktis su trispalvėmis Katedros aikštėje, tačiau leidimo šiam renginiui jis nėra gavęs. 

Policija kreipiasi į visuomenę – šios eisenos dalyviai, jeigu leidimą iki jos pradžios savivaldybė nebus suteikusi, pažeistų teisės aktus. Ir tai, kad žmonės neštųsi Lietuvos vėliavas eisenos automatiškai nepadarytų legalia.

„Policija atkreipia dėmesį, kad soc. tinkluose pasirodę raginimai šeštadienį rinktis į sostinės Katedros aikštę ir organizuoti eitynes su trispalvėmis iki Švedijos ambasados, yra nesuderinti, tad tokie veiksmai pažeistų galiojančius teisės aktus“, – nurodė pareigūnai, ragindami susilaikyti žmones ir nedalyvauti neteisėtose eitynėse, nepažeidinėti įstatymų.

Nežinia, ar A. Kandrotas apkritai kreipėsi į Vilniaus miesto savivaldybę dėl leidimo savo eisenai, ar nesivargino to padaryti. 

Vaizdo įraše, išplatintame šią savaitę, jis piktinosi Pylimo gatvėje esančia pėsčiųjų perėja, kuri anksčiau buvo išpiešta vaivorykštės spalvomis.

Šiandien jis taip pat piktinosi raginimu iškelti Ukrainos vėliavas artėjant NATO viršūnių susitikimui Vilniuje.

Pakartojo, kad Švedijos ambasados link jo inicijuojama eisena trauks neva su tikslu, kad Švedija pasiimtų atgal Joną Ohmaną, kuris yra organizacijos „Blue / Yellow“ įkūrėjas, ir vienas akcijos „Keliu vėliavą už Ukrainą NATO“ iniciatorių. Kalbėdamas vis pabrėžė, kad kalba eina iš Švedijos atsiboginusį žydą, kuris lietuviams bando aiškinti, kaip elgtis.

Rašyti komentarą
Komentarai (143)

Qwe

Tu Pats Asile Kaune Bybi Ciulpk

As

TeiSingai Daro Protestuokit Prieš Mentus

Kęstas

Kodėl nuskurdusios Baltijos šalys, Lenkija ir, bankininko Macrono valdoma, suskaldyta, Prancūzija taip lengvai siekia Ukrainos narystės NATO su didžiule pasaulinio branduolinio karo rizika? Ar nekelia tokie keisti "sąjungininkai" pavojaus pačios Amerikos išlikimui? (Apie mokslą-studijas-ekonomiką)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS