Policija intensyviai ruošiasi Velykų savaitgaliui: dirbs tūkstantinės pajėgos | Diena.lt

POLICIJA INTENSYVIAI RUOŠIASI VELYKŲ SAVAITGALIUI: DIRBS TŪKSTANTINĖS PAJĖGOS

Policija šventinį Velykų savaitgalį žada ne tik sugriežtintą judėjimo tarp savivaldybių kontrolę, tačiau ir didesnį dėmesį viešosioms vietoms.

Siekiant, kad šalia kontrolės postų nenusidriektų transporto priemonių eilės, prašoma visų gyventojų pasirūpinti kelionės tikslą pagrindžiančiais dokumentais. Policijos departamento teigimu, kiekvieną šventinio savaitgalio dieną šalyje patruliuos iki 1,5 tūkst. įvairių tarnybų pareigūnų.

„Policija intensyviai ruošiasi, išskirtinis savaitgalis, tai tikrai daug pajėgų numatyta dirbti. Į pagalbą pasitelkėme visus savo socialinius partnerius, kurie padės. Tikimės, kad dirbs iki 1,5 tūkst. maždaug įvairių tarnybų pareigūnų kiekvieną dieną. Apie 1,1 tūkst. policijos pareigūnų, po kelis šimtus kitų institucijų“, – Eltai penktadienį teigė Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis.

Policijos departamento atstovo teigimu, siekiant efektyviai užtikrinti judėjimo kontrolę tarp savivaldybių policija steigs tiek stacionarius, tiek mobilius kontrolės postus.

„Vėlgi postai bus tiek stacionarūs, tiek mobilūs, tiek išvažiuojant, tiek įvažiuojant, taip pat dėmesį planuojame skirti ir viešų erdvių kontrolei, vykdysime blaivumo patikrinimo akcijas“, – informavo jis.

Vėlgi postai bus tiek stacionarūs, tiek mobilūs, tiek išvažiuojant, tiek įvažiuojant, taip pat dėmesį planuojame skirti ir viešų erdvių kontrolei, vykdysime blaivumo patikrinimo akcijas.

Gyventojus, kuriems dėl svarių priežasčių šventinį savaitgalį būtina keliauti tarp savivaldybių, policija ragina pasirūpinti reikiamais dokumentais, kad prie kontrolės postų nesusidarytų eilės.

„Žmonių, kuriems nebūtina važiuoti, prašome nevažiuoti, o tiems, kuriems reikia, tai pasirūpinti vėlgi iš anksto dokumentais, kad išvengtume spūsčių postuose. Kuo žmonės bus labiau pasiruošę, tuo mažiau reikės laukti ir tuo mažiau bus nepatogumų kitiems, kurie važiuos“, – teigė R. Matonis.

„Mes išsikėlę tokį uždavinį, kad postuose žmonės neturėtų užtrukti daugiau nei pusės valandos, stengsimės jį įgyvendinti“, – pridūrė jis.

Nors R. Matonis akcentuoja, kad policija šventinį savaitgalį visoms savivaldybėms skirs didelį dėmesį. Visgi, jo teigimu, savivaldybėse, kuriose sergamumas koronavirusu didžiausias, bus vykdoma dar griežtesnė policijos kontrolė.

„Visoms savivaldybėms yra dėmesys didelis, aišku, visoms juodosioms savivaldybėms šiek tiek daugiau dėmesio, bet vėlgi pajūris, kurortiniai miestai, didžiųjų miestų viešosios erdvės, tai tie akcentai, kuriuos dedame savaitgalį“, – teigė R. Matonis.

ELTA primena, kad asmenims, mėginantiems piktybiškai apeiti įvestus ribojimus, gresia nuo 500 iki 1,5 tūkst. eurų siekiančios baudos.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Anonimas

Sudarykime agurkams labai konfortiskas salygas. NESKUBEKIM specialiai traukim laika. Agurkai be polilsio 24 val. neistrauks. Nesigincykim be reikalo. Mandagiai uzduokime labai daug klausimu. ir t.t.

Pastebėjimas

Debilai...

ITAIŠKAS STREIKAS

Galas komento-Jei atsisegėt diržus, atsidarėt langą - jokiu būdu nepradėkite važiuoti nesusitvarkę. Ramiai sudėkite dokumentus, uždarykite langus, patikrinkite šviesos prietaisus, prisisekite diržus - ir tik tada pajudėkite iš vietos. Gero kelio!!!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS