Policija ligoninėms pateikė rekomendacijas, kaip elgtis gavus melagingus pranešimus dėl sprogmenų | Diena.lt

POLICIJA LIGONINĖMS PATEIKĖ REKOMENDACIJAS, KAIP ELGTIS GAVUS MELAGINGUS PRANEŠIMUS DĖL SPROGMENŲ

  • 0

Nacionalinis krizių valdymo centras (NKVC) teikia policijos parengtas rekomendacijas ligoninėms ir globos įstaigoms, kaip elgtis gavus melagingus pranešimus apie sprogmenis.

Tokio žingsnio NKVC, bendradarbiaudamas su Sveikatos apsaugos bei Socialinės apsaugos ir darbo ministerijomis, imasi, siekiant „prevenciškai pasiruošti“.

„Šiai dienai neturime jokių indikacijų, kad melagingų pranešimų ataka persimestų į medicinos ir socialinių paslaugų sektorius“, – trečiadienį pranešė NKVC.

„Esmė ta pati – konsultuotis su policija, neskubėti dėl evakuacijos, sustiprinti budrumą“, – nurodė centras.

NKVC teigia taip pat sutaręs su Ryšių reguliavimo tarnyba, kaip operatyviai blokuoti numerius, jei grasinimai būtų pradėti siųsti SMS žinutėmis.

Nuo penktadienio Lietuvos įstaigos jau gavo tūkstančius elektroninių laiškų su netikrais grasinimais apie neva padėtus sprogmenis mokyklose, vaikų darželiuose, savivaldybių pastatuose, tokie pranešimai pasipylė ir Latvijoje bei Estijoje.

Vidaus reikalų ministerija teigia, kad tai yra regioninio lygio kibernetinė ataka. NKVC atakas sieja su Rusija.

Policija ragina nenutraukti vykdomų veiklų, konsultuotis specialiu numeriu  8 700 60 000, o skubiu pagalbos telefonu 112 patariama skambinti tik tuomet, jei apžiūrėjus patalpas ir teritoriją, randamas įtartinas objektas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS