Policija: proteste Rūdninkuose pareigūnų panaudota jėga buvo adekvati situacijai | Diena.lt

POLICIJA: PROTESTE RŪDNINKUOSE PAREIGŪNŲ PANAUDOTA JĖGA BUVO ADEKVATI SITUACIJAI

Policijos generalinio komisaro pavaduotojas Arūnas Paulauskas teigia, kad pirmadienį, tramdant protestuotojus prie Rūdninkų poligono, pareigūnų panaudota jėga ir specialiosios priemonės buvo adekvačios susidariusiai situacijai

„Tikrai matau, kad šioje situacijoje pareigūnų panaudota jėga ir specialiosios priemonės buvo visiškai adekvačios susidariusiai situacijai ir esamam pavojui. Bet kuriuo atveju mes visada analizuojame tokias operacijas ir visada įvertiname galbūt ir mūsų padarytas taktines klaidas ir, žinoma, ateities operacijose siekiame jas ištaisyti ir veikti kiek įmanoma humaniškiau“, – Vidaus reikalų ministerijoje surengtoje spaudos konferencijoje antradienį teigė A. Paulauskas.

Policijos generalinio komisaro pavaduotojas informavo, kad iš protestuotojų policija sulaukė 13 pareiškimų dėl galimai patirtų vienokių ar kitokių sužalojimų operacijos metu. Jo teigimu, 8 asmenys buvo sulaikyti dėl administracinių pažeidimų.

Tikrai matau, kad šioje situacijoje pareigūnų panaudota jėga ir specialiosios priemonės buvo visiškai adekvačios susidariusiai situacijai ir esamam pavojui.

„8 asmenys buvo sulaikyti ne dėl nusikalstamų veikų, o įvykdžius administracinius nusižengimus, tai yra teisėtų policijos pareigūnų reikalavimų nevykdymas. Tie pažeidimai buvo tiesiog vietoje tinkamai įforminti, surašyti pažeidimų protokolai ir jie buvo po to paleisti“, – sakė jis.

Pasak A. Paulausko, protestuotojai tokio masto susirinkimui prie Rūdninkų poligono neturėjo reikiamo leidimo.

„Vakar dienos susirinkimui nebuvo gautas joks leidimas, į Šalčininkų savivaldybę buvo kreiptasi tik dėl dviejų susirinkimų iki 15 asmenų, bet, kaip matome, susirinko apie 150 asmenų, kas iš teisų yra šiurkštus susirinkimų įstatymo pažeidimas“, – pabrėžė jis.

Policijos generalinio komisaro pavaduotojas taip pat patikino, kad policija nuolatos stebi viešąją erdvę dėl kitų galimų nesankcionuotų protesto akcijų.

„Nuolat stebime socialinę erdvę, socialinę mediją ir matome vėlgi tolesnius raginimus rinktis, toliau protestuoti. Į tai reaguojame, mūsų pajėgos yra visą laiką parengtyje, yra pasirengusios vėl išvykti ten, kur bus organizuojami nesankcionuoti mitingai“, – sakė jis.

A. Paulauskas taip pat atkreipė dėmesį, kad pirmadienį įvykęs protestas Rūdninkuose gana akivaizdžiai yra gerai suorganizuota akcija, siekiant pakenkti migrantų apgyvendinimui Lietuvoje.

„Nuolat komunikuojame su Valstybės saugumo departamentu ir šiandieną turbūt galima aiškiai pasakyti, kad ši akcija turi visus gerai suplanuotos akcijos požymius, ir tai tikrai nėra tik vietinės bendruomenės nedidelis protestas dėl galimo migrantų patalpinimo į jų aplinką, šalia gyvenamosios vietos“, – teigė A. Paulauskas.

„Tai parodo, kad tai yra tikrai gerai organizuota akcija, nukreipta pakenkti ir sutrukdyti migrantų apgyvendinimui Lietuvoje“, – pridūrė jis.

ELTA primena, kad vidaus reikalų ministrės Agnės Bilotaitės teigimu, Rūdninkų poligone bus galima apgyvendinti iki 1,5 tūkst. migrantų.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

H

Pas mus nieko policija nesiskire nuo baltarusii omono

Marija

Nesuprantu,kodėl tiek jėgos struktūros žmonės ir visi ginkluoti iki danų.Žmoniu bijo,ar daužyti žmones?Kai gauna i kaulus tada skundžiasi,kad nukentėjo.Žmogus juk privalo gintis,nors savigina Lietuvoije draudžiama.

Anonimas

SAVUS LUPTI ISTATYMAI LEIDŽIA OKAIP SU TAIP VADINAMAIS EMIGRANTAIS.Mūsų valdžiai mielas rusu posakis-MUŠK SAVUS KAD SVETIMI BIJOTU.RUNKELIAI NEGALI SUPRASTI KAD TAI GENEALUS EMIGRANTU KRIZES SUVALDYMO PLANAS.Sužinoja kaip musų valdžia savus auklėja, tai tie emigrantai baisiai išsigas ir nustos verštis i LIETUVA.JEI TAI SUVEIKS,TAI KO GERO DIDESNE LIETUVOS DALIS sutiks nestipriai gauti i kuprą su žodžiais- VARDAN TOS LIETUVOS.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS