Policija ruošiasi savaitgaliui: ypatingas dėmesys – dešimčiai savivaldybių | Diena.lt

POLICIJA RUOŠIASI SAVAITGALIUI: YPATINGAS DĖMESYS – DEŠIMČIAI SAVIVALDYBIŲ

Policijos pareigūnai artėjantį savaitgalį planuoja didesnį dėmesį skirti dešimčiai savivaldybių, kuriose sergamumas COVID-19 yra didžiausias. Policijos pareigūnai artėjantį savaitgalį taip pat didesnį dėmesį skirs kurortams bei pajūriui, bus steigiama daugiau stacionarių judėjimo kontrolės postų.

R. Matonis taip pat akcentavo, kad savaitgalį policija planuoja steigti daugiau stacionarių judėjimo kontrolės postų, pasak jo, didesnis dėmesys bus skiriamas ir savivaldybėms, kuriose sergamumas koronavirusu yra didesnis.

„Didesnis dėmesys bus skiriamas dešimčiai savivaldybių, kur yra sergamumo rodikliai didesni, toms savivaldybėms yra skiriama šiek tiek daugiau pajėgų karantino reikalavimų kontrolei“, – sakė R. Matonis.

Policijos departamento atstovas taip pat akcentavo, kad savivaldybėse, kuriose sergamumo rodiklis yra didesnis, bus didesnis dėmesys skiriamas ir judėjimo kontrolei.

Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis, M. Morkevičiaus / ELTOS nuotr.

„O šiaip visoje Lietuvoje įprasta tvarka ir judėjimo kontrolė, ir kitų pažeidimų kontrolė: tiek ir viešų vietų, tiek ir saviizoliacijos pažeidimų kontrolė, tai įprastas darbas, kuris jau seniai tęsiasi“, – teigė jis, pabrėždamas, kad didesnis dėmesys bus skiriamas ir kurortiniams miestams bei pajūriui.

O šiaip visoje Lietuvoje įprasta tvarka ir judėjimo kontrolė, ir kitų pažeidimų kontrolė: tiek ir viešų vietų, tiek ir saviizoliacijos pažeidimų kontrolė.

Policija didesnį dėmesį dėl didesnio sergamumo koronavirusu skirs Visagino, Rokiškio rajono, Molėtų rajono, Utenos rajono, Biržų rajono, Kazlų Rūdos, Trakų rajono, Ukmergės rajono, Vilniaus rajono bei Šalčininkų rajono savivaldybėms.

R. Matonis taip pat informuoja, kad pastarąją savaitę pastebėtas ir sumažėjęs apgręžtų transporto priemonių skaičius.

„Per pastarąsias keturias dienas apgręžtų automobilių yra 118, dėl judėjimo pažeidimų pradėtos 64 teisenos, o apskritai pažeidimų yra 747“, – Eltą informavo R. Matonis.

Pasak jo, apgręžtų transporto priemonių skaičiaus sumažėjimas greičiausiai pastebimas dėl to, nes dauguma gyventojų keliauja apsirūpinę reikiamais dokumentais. Policijos departamento atstovas teigia, kad policijos darbas darbo dienomis vyko įprastai – šalyje buvo steigiami mobilūs judėjimo kontrolės postai.

ELTA primena, kad asmenims, mėginantiems piktybiškai apeiti įvestus ribojimus, gresia iki 1,5 tūkst. eurų siekiančios baudos.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

\\\\\.../////

Debilai,pastatykit ant savivaldybių valstybinių (getų) stacionoarius apšildomus postus,(kad mentai nešaltų) įveskite vizas,nemažiau už 200 erų,asmeniui.Pamatysit koks pelnas bus ir litvako laianzborgo apasaugai užteks.Arba užsitverkit "Kinų siena".

Vaikas

Nebloga ta tauta, iš senelių,- tevų pasakojimų susidariau įspūdy, kad buvo gerokai blogiau.

O

Omonas puls tauta vėl vaikam bus blogai

SUSIJUSIOS NAUJIENOS