Policija su Rūdninkų bendruomene tarėsi dėl migrantų apgyvendinimo: buvo ir diskusijų, ir ginčų | Diena.lt

POLICIJA SU RŪDNINKŲ BENDRUOMENE TARĖSI DĖL MIGRANTŲ APGYVENDINIMO: BUVO IR DISKUSIJŲ, IR GINČŲ

Policijos generalinio komisaro pavaduotojas  Arūnas Paulauskas sako, kad su Rūdninkų bendruomene trečiadienio vakarą pavyko sutarti „esminiais klausimais“ dėl migrantų apgyvendinimo čia esančiame Viešojo saugumo tarnybos poligone.

„Buvo daug diskusijų, buvo kažkur ir ginčų, bet manau, kad dėl kažkokių esminių dalykų mes sutarėme, kad Rūdninkų poligonas yra, turbūt, tikrai pakankamai tinkama vieta migrantams priimti. Galbūt bendruomenė norėtų mažesnio skaičiau tų migrantų, bet esamos aplinkybės verčia laikyti šiek tiek daugiau, nei tikimasi. Bet esminiais klausimais, manau, tikrai radome vienoki ar kitokį sutarimą“, – LRT radijui ketvirtadienį sakė vienas policijos vadovų.

Anot jo, dalis bendruomenės vis dar yra prieš migrantų apgyvendinimą, bet kita dalis „iš esmės sutinka“, kad migrantai būtų apgyvendinti suprasdami valstybės padėtį.

Buvo daug diskusijų, buvo kažkur ir ginčų.

A. Paulausko teigimu, vietos gyventojai patvirtino, jog „šalia vietinių bendruomenių labai dažnai prisiplaka kažkokie pašaliniai asmenys“, kurie gali vykdyti provokacijas ir diskredituoti bendruomenes.

Šalčininkų mero kvietimu į Rūdninkus pabendrauti su vietos bendruomene trečiadienio vakarą nuvyko A. Paulauskas bei vidaus reikalų viceministras Vitalijus Dmitrijevas.

Kalbėtis su gyventojais policijos ir valdžios atstovai vyko po pirmadienį surengtos akcijos, kurios metu protestuotojai Šalia Viešojo saugumo tarnybos poligono bandė trukdyti tarnyboms patekti į teritoriją – joje ketinama apgyvendinti apie 1,5 tūkst. migrantų.

Akcijos dalyvius viešojo saugumo pareigūnai nuo blokuojamo kelio atstūmė jėga. Viešojo saugumo tarnyba ir policija tvirtina, kad į karinę teritoriją įsibrovę asmenys padegė padangas, pasipriešino pareigūnams.

Vilniaus apskrities policija dėl riaušių organizavimo prie Rūdninkų poligono yra pradėjusi ikiteisminį tyrimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

pastebėjimas

Visų pirma nesitarė , o gyvuliai omonininkai užpuolė žmones, daužė strypais ir nuodijo kovinėmis dujomis.

Lauris

Arui geda geda bailei esate jei nemokate babaiju isstumti lauk siena . Jie prievartaus jusu zmonas, vaikus ir dar eis vogdami jums negeda agurkai zalieji ir sienos apsauga

L. Sipsik

My proposal for lithuanians to consider. You have capable IT guys. Make your government order and put up an electronic application system. Like an US: when a lithuanian (as any other) foreign citizen enters US, he must fill electronic travel permit before. It removes any need to put up and keep camps of applicants at the border. Greetings from near Tartu Estonia, L. Sipsik.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS