Policijos vadovu siūlomas R. Požėla | Diena.lt

POLICIJOS VADOVU SIŪLOMAS R. POŽĖLA

  • 6

Naujuoju policijos vadovu siūlomas Renatas Požėla, iki šiol ėjęs generalinio komisaro pavaduotojo pareigas.

Vyriausybė turėtų pirmadienį oficialiai pateikti jo kandidatūrą prezidentei Daliai Grybauskaitei, nurodoma Ministrų kabineto posėdžio darbotvarkėje.

R.Požėla generalinio komisaro pareigose pakeistų Saulių Skvernelį, kuris paskirtas vidaus reikalų ministru.

Policijos vadovu siūlomas pareigūnas sakė, kad jam ši žinia buvo netikėta, ir nuo platesnių komentarų susilaikė.

„Viskas greitai keičiasi - prieš dešimt minučių dar turėjau vieną informaciją, dabar jau kitą. Esame uniformuoti žmonės, kartais reikia įvairius sprendimus priimti. Pats einu pirmadienį į Vyriausybę, matyt, bus klausimai, atsakymai ir arba bus teikimas, arba ne“, - BNS sakė R.Požėla.

40 metų R.Požėla policijoje dirba nuo 1993 metų, 2011 metų gegužę jis paskirtas policijos generalinio komisaro pavaduotoju. Policijos departamente jis atsakingas už viešosios policijos veiklos, kriminalinės policijos veiklos ir ikiteisminio tyrimo įgyvendinimo organizavimą policijos sistemoje.

S.Skvernelis šią savaitę buvo paskirtas vidaus reikalų ministru vietoje atsistatydinusio Dailio Alfonso Barakausko.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

tam: Pen, 2014-11-07 20:54

Tas kas rašė apie Marijos žemę penktadienį 20:54 val. - juokingas nykštukas su mini problemikių vardijimu. Valstybės tarnyboje ir aukštuose labai postuose yra ne tik narkomanai - yra tokių egzempliorių, kad,.. o šiaip kelinta dabar LR Vyriausybė? A? Tai štai. Su kiekvienu naujai parinktu premjeru, eiliniu atšaukimu ministrų iš postų kartu būna ir grandioziniai valymai ministerijose, departamentuose, visokiose Seimo tarnybose, pavaldžiuose ministerijoms institutuose. FAKTAS toks. VISDAD būdavo atleidžiami patys gabiausieji tarnautojai su aukščiausia kvalifikacija ir geriausia reputacija - čia apie karjeros tarnautojus ir statutinius. O šio valymo principo, gyvuojančio iki dabar, esmė paprasta: vos atsiradus geresnius tarnybos rezultatus galinčiam demonstruoti tarnautojui, kuris iškart pastebimas ar užsienio kolegų, ar savo viršininko sukyla klerkai, statutiniai, katrie realiai į darbo kabinetukus tesusirenka pakalbėti apie savo privačius reikalus, jie nedirba iš viso, tik algas ima.

Nuomonė

Žavus vyriškis. Grieko vertas pareigūnas - greičiausiai labai daug ir sėkmingai budėdavo naktimis...

jo

Susireikšminęs pasipūtėlis.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS