Policininkų saugumui – 4 tūkst. neperšaunamų liemenių | Diena.lt

POLICININKŲ SAUGUMUI – 4 TŪKST. NEPERŠAUNAMŲ LIEMENIŲ

Policija įsigijo 4 tūkst. neperšaunamų liemenių, jos iki kitų metų vidurio pasieks visus reaguojančius į įvykius bei konvojuojančius policijos pareigūnus.

„Norisi, kad pareigūnai, skubantys kitiems į pagalbą, patys jaustųsi kiek įmanoma labiau apsaugoti ir turintys visas jiems reikiamas priemones, leidžiančias oriai vykdyti savo pareigas“, – penktadienį paskelbtame pranešime cituojamas Lietuvos policijos generalinis komisaras Linas Pernavas.

Vienos liemenės kaina – 508 eurai. Jas tiekia Lietuvos bendrovė „Arveka“. Pasiūlymą konkurse taip pat pateikė Suomijos tiekėjas.

Liemenės gali sugerti ir išgarinti dėmę, sukeliant aušinimo pojūtį. Jos dėvimos ant marškinėlių. Vieną liemenės komplektą sudaro liemenės balistiniai paketai, saugantys nuo visų dažniausiai naudojamų pistoletų kulkų, dvi skalbiamos įmautės, krepšys šarvinės liemenės komplektui saugoti ar transportuoti.

Balistiniams paketams suteikiama dešimties metų garantija, o kiekvienas balistinis paketas apdraustas gamintojo civilinės atsakomybės draudimu.

GALERIJA

  • Policininkų saugumui – 4 tūkst. neperšaunamų liemenių
  • Policininkų saugumui – 4 tūkst. neperšaunamų liemenių
Policijos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (11)

na štai

Linas Pernavas atsisveikina dosniai, šaunu. Be pykčio, kadencija baigėsi ir atia. Natūraliai.

Pilietis

Paaiškinkit kam tuos mentus taip aprūpint? Prieš ką ruošiasi kovot? Ar ne laikas atimt ir atiduot gaisrininkams?? Nes kai žmonės sukils,tai nepadės nei ginklai,nei amunicija...

Pilnos kelnės

Matyt, Skvernelio ir visos vyriausybės jau pilnos kelnės nuo mokytojų, dėstytojų, gaisrininkų, gydytojų grasinimų streikais. Todėl ir Požėla su "patirtimi" paskirtas, ir liemenių pripirkta, ir vandens patrankos, manu, užpildytos pilnai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS