Poligonų plėtrą pripažino ypatingos valstybinės svarbos projektu | Diena.lt

POLIGONŲ PLĖTRĄ PRIPAŽINO YPATINGOS VALSTYBINĖS SVARBOS PROJEKTU

  • 0

Seimas antradienį priėmė nutarimą, kuriuo planus plėsti Švenčionių rajone Pabradėje esantį centrinį Lietuvos kariuomenės poligoną ir Jonavos rajone Rukloje esantį Gaižiūnų poligoną pripažino ypatingos valstybinės reikšmės projektais.

Už tai numatantį nutarimą balsavo 98 Seimo nariai, vienas susilaikė.

Krašto apsaugos ministerija numato Pabradės ir Gaižiūnų poligonų  ir karinio mokymo teritorijų ribas išplėsti prie jų prijungiant aplink esančių miškų urėdijų valdomus žemės plotus.

Seimui pritarus planams, bus rengiami teritorijų planavimo dokumentai. Jais bus nustatomos poligonų  ir aplink juos esančių karinio mokymo teritorijų ribos. Projektą pradėjus įgyvendinti jį būtų planuojama baigti per dvejus metus.

Kaip teigia ministerija, dabartinis poligonų plotas riboja ir kovinio šaudymo galimybes, o įsigijus naujos ar modernizavus turimą ginkluotę, esamų poligonų teritorijos nebeužtektų, todėl kariai turėtų vykti į kitas valstybes.

KAM valstybinės žemės valdymo teisė į žemės sklypus Lietuvos kariuomenės kariniams poligonams buvo suteikta ir jų ribos patvirtintos 2000 metais Vyriausybės nutarimu. Taip pat Lietuvos kariuomenei suteikta teisė neterminuotai naudotis karinio mokymo teritorijomis, kurių žemės valdymo teisė suteikta miškų urėdijoms, ir patvirtintos jų ribos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS