Poliklinikose skiepų nuo meningokoko kaina skiriasi dešimtimis eurų | Diena.lt

POLIKLINIKOSE SKIEPŲ NUO MENINGOKOKO KAINA SKIRIASI DEŠIMTIMIS EURŲ

  • 6

Skirtingose šalies poliklinikose skiepų nuo meningokoko kaina skiriasi dešimtimis eurų – vienose gydymo įstaigose vakcinacijos mokestis 100 eurų nesiekia, o kitur viršija, rašo portalas 15 min.lt.

Vilniaus miesto poliklinikose skiepų nuo šios ligos kaina skiriasi nuo 79,26 euro iki 108,51 euro, Kauno miesto poliklinikose – 79,32–105,63 euro ir atskirai priskaičiuojamas ir 2,3 euro skiepijimo paslaugos mokestis.

Sveikatos apsaugos ministerijos Epidemiologinės priežiūros skyriaus vyriausioji specialistė Nerija Kuprevičienė aiškina, kad B tipo meningokokinės infekcijos vakcinos šiuo metu dar nėra finansuojamos valstybės lėšomis, todėl viešosios ir privačios gydymo įstaigos šias vakcinas perka vykdydamos viešuosius pirkimus ir atsižvelgdamos į vakcinos poreikį konkrečioje įstaigoje.

„Skiepijimo nuo B tipo meningokokinės infekcijos vakcinos kainai konkrečioje gydymo įstaigoje gali turėti įtakos perkami vakcinos kiekiai, didmeninių vaistų platinimo įmonių siūlomos kainos, taikomi įkainiai ir panašiai“, – apie tai, kodėl to paties miesto poliklinikose skiepų kainos skiriasi, pasakojo N. Kuprevičienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

kaina

zinant verygos ir jo sutves kompetencija as nesu tikras vaistu efektyvumu nes mums patiems tai bruka tik pigiausius ir netinkamus

Nerunkeliam

O sudetis tai bus toke ,kad iškarto į transformeri pavirs)

Jus gal debilai tik ka rasiau

Gal verygai tuksta saibu
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS