Poliklinikose užpildyta 26 tūkst. anketų apie alkoholio vartojimą | Diena.lt

POLIKLINIKOSE UŽPILDYTA 26 TŪKST. ANKETŲ APIE ALKOHOLIO VARTOJIMĄ

  • 12

Šalies poliklinikose anketas apie alkoholio vartojimą per pusmetį užpildė apie 26 tūkst. pacientų.

„Lietuvos ryto“ televizija skelbia, kad šeimos gydytojai ir toliau kritikuoja šią Sveikatos apsaugos ministerijos priemonę kaip neefektyvią ir ilginančią eiles prie kabinetų, bet ministras Aurelijus Veryga iniciatyvos neketina atšaukti.

„Net jei iš 26 tūkstančių 200 žmonių rado, probleminių vartotojų, juos nukreipė gydytis į priklausomybės ligų centrus – ar tai nėra rezultatas?“, – svarstė A. Veryga.

Psichologė Laima Bulotaitė sako, kad anketa pateikta gydytojams nepaaiškinus, kam jos reikia, todėl pacientai ją priėmė kaip laisvės suvaržymus.

Tvarka, numačiusi pacientams galimybę savanoriškai pildyti alkoholio vartojimo testą, ministro įsakymu įsigaliojo nuo liepos. Tuomet teigta, kad ja siekiama išsiaiškinti, ar konkrečiam asmeniui nėra kilusi priklausomybės rizika.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

zelemunčikas

Tai bent.Pirmiausiai pasakykit,kur dar išlikę tos POLIKLINIKOS?Klaipėdoje likę tik keletas sveikatos centrų,kur už kyšius pardavinėjama dantys,išrašomi poperiai morgams ir senutėms kitais metais palinkima geros sveikatos.Anketoje užrašiau viską atvirkščiai,tai ta pasiuntėja vis lakstė į namus,kad eičiau gydytis,nes mirsiu nuo didelio manyje susikaupusio sovietinio ir dabartinio alkoholio.Taip ir nesupatau iš kur manyje tas alkoholis,jeigu paskutinį kartą prieš 70 metų išlaižiau tėvo nedagertą stikliuką,nepatiko nei skonis,nei kvapas,tai daugiau ir nenaudojau.

močiutė

ko čia visi purkštaujate ar taip visiems patinka gerti kai geria vaikai kai girti vyrai žemina ir skriaudžia žmonas net motinas visą tai daro prisigėrę o blaivi būna geri netgi nuoširdūs žmonės pažiūrėkite kiek benamių, pragerti vaikai ir t.t.gerai kad bando bent kažką daryti bet ar mes tokie nemąstantys kad būtinai turime priešintis ir keikti ministrą keikime save kad esame tokie nemąstantys ir neskiriantys kas blogai ir kas gerai linkiu išlikti blaiviems visur ir visada o jei kas ir vartoja tai saikingai

vargas

koks ministras tokie ir isakymai bet carui jis tinka nezinia ar abu jau spejo uzpildyt anketas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS