Popiežius atsižvelgė į arkivyskupo G. Grušo prašymą | Diena.lt

POPIEŽIUS ATSIŽVELGĖ Į ARKIVYSKUPO G. GRUŠO PRAŠYMĄ

Popiežius Pranciškus palankiai priėmė Lietuvos vyskupų konferencijos pirmininko Gintaro Grušo prašymą dėl visuotinių atlaidų įprastinėmis sąlygomis suteikimo tikintiesiems, kurie Lietuvoje pamaldžiai melsis Dievo Gailestingumo vainikėlio malda.

Tai Lietuvos vyskupų konferencijai patvirtinta raštu iš Romos Kurijos.

Visuotiniai atlaidai įprastomis sąlygomis (sakramentine išpažintimi, Eucharistine komunija ir malda Vyriausiojo Pontifiko intencija) bus suteikiami tikinčiajam, kuris su nuoširdžia atgaila bei skatinamas meilės Lietuvos teritorijoje esančioje bažnyčioje ar oratorijoje pamaldžiai melsis Dievo Gailestingumo vainikėlio malda prieš viešai išstatytą arba tabernakulyje saugomą Švenčiausiąjį Eucharistijos Sakramentą.

Visuotiniai atlaidai įprastomis sąlygomis taip pat bus suteikiami tiems tikintiesiems, kurie dėl ligos (ar kitos pateisinamos priežasties) negalėtų išeiti iš savo namų, bet su pasitikėjimu ir nuoširdžiai, tiek trokšdami Gailestingumo sau, tiek pasiruošę dalytis juo su kitais, melstųsi Dievo Gailestingumo vainikėlio malda.

Kitais panašiais atvejais bus suteikiami daliniai atlaidai.

ELTA primena, kad Dievo gailestingumo vainikėlio maldą šventajai ses. Faustinai Kowalskai Jėzus padiktavo 1935 m. rugsėjo 13-14 dieną Vilniuje.

„Tam, kas bent kartą sukalbės šį vainikėlį, bus suteikta malonė, nes mano gailestingumas beribis, - sakė Jis. - Tie, kurie kalbės šį vainikėlį gyvenime, o ypač mirties valandą, bus apglėbti mano gailestingumo.„

Vainikėliu raginama prašyti Dievą gailestingumo ir kitiems žmonėms, patariama jį kalbėti prie mirštančiųjų.

Dievo Gailestingumo vainikėlis gali būti kalbamas varstant mums įprasto rožinio karoliukus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS