Potvynis Rusnės apylinkėse pamažu slūgsta | Diena.lt

POTVYNIS RUSNĖS APYLINKĖSE PAMAŽU SLŪGSTA

  • 0

Pavasarinis potvynis Rusnės apylinkėse pamažu slūgsta: savaitgalį atnaujintas automobilių eismas apsemtu kelio ruožu, vandens kilimo nebeprognozuojama.

„Oras palankus, kritulių nėra, upės grįžta į savo vagą ir po truputį sausėja visa rajono savivaldybės teritorija“, – BNS pirmadienį sakė Šilutės rajono savivaldybės vyriausiasis specialistas civilinei saugai Arvydas Gorodeckas.

„Manyti reikia, kad jau nebeblogės. Meteorologinių tokių reiškinių, kad kas nors pakistų, neprognozuojama“, – sakė jis.

Šiuo metu vandens lygis kelyje Šilutė-Rusnė siekia 14 centimetrų, automobiliai apsemtą ruožą įveikia patys, į salą kursuoja viešasis transportas.

Prieš savaitę vandens lygis čia buvo pakilęs iki 95 centimetrų, todėl gyventojų kėlimas buvo nutrauktas. Gyventojams, esant reikalui, talkino ugniagesiai, turintys didesnio pravažumo transportą, skirtą judėti per apsemtas teritorijas.

Apsemtose šešiose seniūnijose buvo paskelbta ekstremalioji padėtis. Nors, pasak A. Gorodecko, realiai situacija šiuo metu yra nebloga ir gyventojams pavojus nekyla, ekstremalioji situacija dar kurį laiką nebus atšaukiama.

„Ekstremalios situacijos dar neatšaukiame, nes ją atšaukus dėl žalos apskaičiavimo duotas terminas – mėnuo, tačiau ant pievų yra vanduo ir jis per mėnesį gal nelabai ir nuseks. Yra paplautų kelių, neišeina jų apžiūrėti, apskaičiuoti susisiekimo struktūroms padarytą žalą“, – sakė Šilutės rajono savivaldybės atstovas.

Šilutė–Rusnė yra vienintelis kelias, vedantis į Rusnės salą, maždaug 400 metrų jo atkarpą pavasarį ir rudenį užlieja Atmatos upė. 

Esant aukštam vandens lygiui, kelio atkarpoje būna draudžiamas eismas, o automobilius ir gyventojus kelia speciali technika.

Šiuo metu užliejamoje kelio atkarpoje statoma estakada, ji turėtų palengvinti susisiekimą potvyniu metu.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS