Prancūzijos kariai Lietuvoje minėjo Bastilijos paėmimo dieną | Diena.lt

PRANCŪZIJOS KARIAI LIETUVOJE MINĖJO BASTILIJOS PAĖMIMO DIENĄ

  • 4

Iškilmingai pakeldami valstybinę vėliavą ir skambant „Marselietei", Prancūzijos nacionalinę šventę – Bastilijos paėmimo dieną – minėjo Lietuvoje dislokuoti į NATO priešakinių pajėgų batalioną atvykę Prancūzijos kariai.

Planuojama Prancūzijos kontingentas bus pilnai dislokuotas per šį mėnesį ir liepos pabaigoje bus pasirengęs dalyvauti NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinės grupės Lietuvoje mokymuose ir pratybose. Oficiali naujo kontingento inauguracijos ceremonija Rukloje planuojama liepos pabaigoje.

Tai bus trečiasis Prancūzijos karių kontingentas, kuris prisijungia prie NATO atgrasymo ir kolektyvinės gynybos priemonių stiprinimo Baltijos šalyse.

Prancūzijos karių kontingentą sudarys beveik 300 karių, iš jų apie 200 suformuos mechanizuotąją pėstininkų kuopą ir dar apie 100 karių vykdys administracines ir logistines užduotis. Prancūzijos kariai sudarys vieną iš manevrinių kovinės grupės kuopų, jie taip pat tarnaus kovinės paramos vienetuose, kovinės grupės štabe.

Pirmieji prancūzų kariai į Lietuvą atvyko liepos pradžioje. Kariai ir technika atvyksta iš Prancūzijos kariuomenės 5-ojo dragūnų bataliono, dislokuoto Mailly le Camp.

Kaip ir kiti kovinės grupės kontingentai, Prancūzijos kariai į Lietuvą atsigabena savo kovinę, aprūpinimo bei administracinę techniką. Manevrinis vienetas tarnybai naudos kovos tankus „Leclerc", pėstininkų kovos mašinas VBCI.

Prieš atvykstant į Lietuvą visi Prancūzijos kariai buvo patikrinti dėl COVID-19 ir patvirtinti neigiami rezultatai.

NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinę grupę Lietuvoje sudaro daugiau nei 1200 karių. Prancūzijos kariai pakeis Kroatijos kontingento karius.

Prancūzija savo karius Lietuvoje buvo dislokavusi 2017 ir 2018 metais.

GALERIJA

  • Prancūzijos kariai Lietuvoje minėjo Bastilijos paėmimo dieną
  • Prancūzijos kariai Lietuvoje minėjo Bastilijos paėmimo dieną
  • Prancūzijos kariai Lietuvoje minėjo Bastilijos paėmimo dieną
KAM nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

ETA

Na, NATO yra gerai.

Anonimas

O mums Lietuviams pohui ju ta bastilija vazuokit i savo sali okupantai ir sveskite :-)

Bastilijos paėmimo dieną

Ta proga paims - Trakų pilį, juk reikia kažką paimti, nu dar po 0,5 l "ant galvos"
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS