Prasideda bendrasis priėmimas į aukštąsias mokyklas | Diena.lt

PRASIDEDA BENDRASIS PRIĖMIMAS Į AUKŠTĄSIAS MOKYKLAS

  • 1

Sekmadienį pradedami registruoti prašymai studijuoti Lietuvos universitetuose ir kolegijose.

Bendrojo priėmimo prašymai bus teikiami ir koreguojami tik internetu Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacijos bendrajam priėmimui organizuoti (LAMA BPO) informacinėje sistemoje iki liepos 21 dienos 17 valandos.

Liepos 25 dieną iki 15 val. stojančiajam bus pateiktas vienas kvietimas į valstybės finansuojamą vietą, vienas kvietimas – į valstybės nefinansuojamą vietą ir pranešta apie galimybę pasirašyti tikslinio finansavimo sutartį, jeigu tokį prašymą pildė.

Šiemet priėmime dalyvauja 43 aukštosios mokyklos.

Pirminis valstybės finansuojamų vietų skaičius universitetinėms studijoms šiemet yra 7576, koleginėms studijoms – 6874. Iš viso numatoma skirti 14 tūkst. 450 valstybės finansuojamų studijų vietų.

Be to, šiemet aukštosioms mokykloms patvirtinta 716 tiksliniu būdu valstybės finansuojamų studijų vietų, iš jų priėmimui į pirmą kursą – 665.

„Vis daugiau viešojo sektoriaus ir verslo įmonių sutinka iš dalies finansuoti studijas taip paruošiant savo įmonėms trūkstamus reikiamos kvalifikacijos specialistus. Jas baigę žmonės yra užtikrinti dėl darbo vietos pabaigus studijas, nes įsipareigoja dirbti studijas finansavusioje įmonėje ne mažiau kaip trejus metus. Svarbu tai, kad tiksliniu finansavimu remiamas tokių specialistų rengimas, kurių rinkoje tikrai trūksta“, – sakė LAMA BPO administracijos direktorė Ramunė Bakanovienė.

Pagrindinio priėmimo metu į prašymą galima įtraukti iki 12 pageidavimų, kuriuos galima papildyti ar išbraukti, keisti jų eiliškumą, pasirinkti studijų formą ir finansavimo pobūdį. Jei prašymas koreguojamas kelis kartus, galioja paskutinė koreguoto prašymo versija.

Rugpjūčio 26 dieną bus paskelbtas išeivių iš Lietuvos ir lietuvių kilmės užsieniečių, nespėjusių bendrojo priėmimo metu gauti savo vidurinį išsilavinimą patvirtinančių dokumentų, papildomas priėmimas.

Šiemet laikyti valstybinius brandos egzaminus užsiregistravo 38 tūkst. 562 kandidatai – tai 1418 mažiau nei praėjusiaisiais metais.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

P.Morkūnas

Aaaaa, tai štai kodėl mokiniai per pamokas nebeateina gerti alaus už mano garažo....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS