Prasideda Lietuvoje dislokuotų NATO karių pratybos, keliais judės karinė technika | Diena.lt

PRASIDEDA LIETUVOJE DISLOKUOTŲ NATO KARIŲ PRATYBOS, KELIAIS JUDĖS KARINĖ TECHNIKA

  • 9

Penktadienį prasideda Lietuvoje dislokuotos NATO Priešakinių pajėgų bataliono kovinės grupės pratybos „Rising Bull“, pranešė Lietuvos kariuomenė.

Pirmadienį ir rugsėjo 22-ąją pratybų dalyviai ir karinė technika iš Ruklos Jonavos rajone judės į Švenčionių rajone esantį generolo Silvestro Žukausko poligoną, o rugsėjo 26 dieną, pratyboms pasibaigus – priešinga kryptimi.

Technikos kolonos bus lydimos Karo policijos. Iš viso mokymuose dalyvaus virš 1,2 tūkst. karių ir 100 karinės technikos vienetų.

Pasak kariuomenės, dvi savaites truksiančiuose mokymuose NATO sąjungininkai treniruosis vykdyti gynybos ir puolimo operacijas, įrenginės inžinerines kliūtis ir vykdys būrio lygmens kovinio šaudymo pratybas.

Kariuomenės teigimu, pratybos „Rising Bull“ organizuojamos siekiant tinkamai pasiruošti artėjančioms vienoms didžiausių kasmetinių Lietuvos kariuomenės tarptautinių mokymų, „Geležinis vilkas 2023-2“, kuriuose treniruosis NATO Priešakinių pajėgų kovinė grupė, Pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ Didžiosios kunigaikštienės Birutės ulonų batalionas bei Generolo Romualdo Giedraičio artilerijos batalionas.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Pagieža

Demonai pradės pratybas, nes ,,rusai,, puola. Nenugalėsite jus Rusijos, nenugalėsite. Taip, kad plunksnas į savo pasturgalius ir skriskite į savo natolandiją.

Jie lygų 0

Pa rodyčiau 1 kelią per miška ir liktų visam .Asvaltu visi važuoja gerai.

Nori

Taikos , ruoškis karui!V.I .Lelinas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS