Prasideda pakartotinė brandos egzaminų sesija | Diena.lt

PRASIDEDA PAKARTOTINĖ BRANDOS EGZAMINŲ SESIJA

  • 0

Lietuvių kalbos ir literatūros valstybiniu egzaminu trečiadienį prasideda pakartotinė brandos egzaminų sesija.

Ji truks iki liepos 12 dienos.

Nacionalinės švietimo agentūros duomenimis, pakartotinėje sesijoje dalyvaus 776 kandidatai, iš jų – 471 eksternas.

Pakartotinės brandos egzaminų sesijos tvarkaraštyje – 16 valstybinių ir mokyklinių brandos egzaminų. Daugiausia bus laikančiųjų matematikos egzaminą.

Sesiją užbaigs mokyklinis lietuvių kalbos ir literatūros egzaminas. Pastarąjį galės laikyti ir tie kandidatai, kurie neišlaikė šio valstybinio ar mokyklinio egzamino pagrindinėje sesijoje.

Brandos egzaminus pakartotinėje sesijoje gali laikyti tie mokiniai, kuriems pagrindinės sesijos dalykų brandos egzaminai buvo atidėti neatvykus dėl pateisinamos priežasties.

Neatvykusieji į egzaminą tą pačią arba kitą dieną turėjo pateikti neatvykimo priežastį nurodančius dokumentus ir parašyti prašymą atidėti pasirinktą egzaminą pakartotinei sesijai. Ar kandidato nurodyta priežastis tikrai pateisinama ir ar reikėjo atidėti egzaminus, sprendė mokyklų vadovai.

Neišlaikę mokyklinių ar valstybinių brandos egzaminų, išskyrus lietuvių kalbos ir literatūros egzaminą, abiturientai juos laikyti galės tik kitais metais.

Brandos atestatui gauti reikia išlaikyti du brandos egzaminus: privalomą lietuvių kalbos ir literatūros (mokyklinį arba valstybinį) ir dar vieną pasirinkto dalyko brandos egzaminą ar parengti brandos darbą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS