Prasideda žiemos etapo priėmimas į profesines mokyklas | Diena.lt

PRASIDEDA ŽIEMOS ETAPO PRIĖMIMAS Į PROFESINES MOKYKLAS

  • 0

Nuo vasario 3 dienos prasideda žiemos etapo priėmimas į profesinio mokymo įstaigas, antradienį pranešė Švietimo, mokslo ir sporto ministerija.

Ministerija patvirtino šių metų bendrojo priėmimo į formaliojo profesinio mokymo programas terminus. Žiemos etapo stojančiųjų prašymai mokytis LAMA BPO sistemoje bus priimami nuo vasario 3 iki 15 dienos. Kvietimų mokytis stojantieji sulauks vasario 17 dieną, o sutartys bus pasirašomos vasario 17–18 d.

Stojantieji prašymus ir visus kitus dokumentus turi pateikti LAMA BPO informacinėje sistemoje.

Žiemą į profesinio mokymo įstaigas paprastai stoja suaugusieji, jau turintys vieną kvalifikaciją ir ketinantys įgyti antrą.

Priėmimas į profesinio mokymo įstaigas vyksta žiemos ir vasaros etapais. Prasidėjus mokslo metams organizuojamas ir papildomas priėmimas į laisvas vietas, rašoma pranešime.

Pagrindinis priėmimas į profesinio mokymo įstaigas šiemet prasidės birželio 1 dieną, o mokymo sutartys pasirašomos rugpjūčio antroje pusėje.

Papildomas priėmimas į profesinio mokymo įstaigas vyks rugpjūčio 19–rugpjūčio 23 d.

Profesinio mokymo įstaigose galima rinktis tiek valstybės finansuojamas mokymo vietas, tiek ir nefinansuojamas vietas. Kartu su profesine kvalifikacija galima įgyti pagrindinį ir vidurinį išsilavinimą. Savo lėšomis profesijos mokosi tie mokiniai, kurie valstybės lėšomis jau įgiję kelias profesines kvalifikacijas arba tie, kurie į valstybės finansuojamą vietą nepatenka dėl didelės konkurencijos.

Numatyta, kad į valstybės finansuojamas vietas šiemet iš viso bus priimta 20 610 mokinių.

Per praėjusių metų žiemą vykusį priėmimą buvo sudaryta dvigubai daugiau sutarčių nei 2020 metais, iš viso 1 040. Daugiausia buvo priimta mokytis pagal verslo ir administravimo, architektūros ir statybos, sveikatos priežiūros švietimo sričių mokymo programas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS