Pratęsiamas tranzito laikotarpis užsieniečiams per Lietuvą | Diena.lt

PRATĘSIAMAS TRANZITO LAIKOTARPIS UŽSIENIEČIAMS PER LIETUVĄ

Sekmadienį Vyriausybė spręs dėl tranzito laikotarpio užsieniečiams per Lietuvą pratęsimo.

Kaip pranešė Vyriausybė, sekmadienį vyksiančiame posėdyje numatoma pratęsti tranzitinį laikotarpį kitų šalių piliečiams grįžti namo per Lietuvą iki kovo 24-osios vidurnakčio.

„Iki šio laiko leidžiamas asmenų, grįžtančių į savo gyvenamosios vietos valstybę, tranzitas per Lietuvos Respublikos teritoriją be būtinojo sustojimo“, – rašoma pranešime.

Po šio laikotarpio iki karantino pabaigos užsieniečių keleivinis tranzitas per Lietuvos teritoriją galės būti vykdomas tik geležinkeliu be sustojimų, išskyrus būtinąjį sustojimą, įskaitant ir tarptautinių diplomatinių ir konsulinių įsipareigojimų vykdymo atvejus.

Apie tai, kad tranzito laikotarpis turėtų būti pratęstas, interviu BNS penktadienį sakė ir prezidentas Gitanas Nausėda.

„Grįžtant prie Europos Vadovų taryboje aptartų principų, Europos Sąjungos valstybių piliečiai, judantys link savo namų, turi teisę keliauti tranzitu ES sienų ribose, ir tuo tikslu jiems turi būti sudarytas vadinamasis humanitarinis koridorius“, – sakė prezidentas.

Pasak jo, šiuo klausimu penktadienį buvo tartasi ir su premjeru.

Įvedus karantiną, nuo pirmadienio nakties iki kovo 30-osios Lietuvos piliečiams, su nedidelėmis išimtimis dirbantiems užsienyje, draudžiama išvykti iš šalies, į Lietuvą draudžiama atvykti daugeliui užsieniečių.

Užsienio šalių gyventojams buvo suteikta trijų parų „humanitarinio koridoriaus“ galimybė kirsti šalį tranzitu, kad galėtų grįžti į savo valstybes.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS