Pravieniškių nuteistieji pagamino inkilus iš betono ir pjuvenų mišinio | Diena.lt

PRAVIENIŠKIŲ NUTEISTIEJI PAGAMINO INKILUS IŠ BETONO IR PJUVENŲ MIŠINIO

  • 5

Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos nuteistieji Inkilų kėlimo šventei pasiūlė nauja technologija pagamintų namelių paukščiams – inkilų iš betono ir pjuvenų mišinio.

Kaišiadorių savivaldybė nusprendė nuteistųjų pagamintus inkilus iškelti šalia naujų Nakvynės namų esančiame parke, skelbia Kalėjimų departamentas.

Tikimasi, kad pjuvenų-betono mišinio inkilai bus atsparūs permainingiems orams ir ilgiems metams taps namais ne tik grįžtantiems paukščiams, bet ir šikšnosparniams ar net vabzdžiams. Be to, šie inkilai žiemą nuo šalčio apsaugos žiemoti Lietuvoje liekančius sparnuočius, o naktimis juos saugos nuo plėšrūnų.

Kaišiadorių gyventojų vardu buvo padėkota Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos administracijai ir nuteistiesiems už puikią socialinę akciją.

Pasak savivaldos atstovų, maži, tačiau gamtai ir žmonėms svarbūs darbai bendram tikslui subūrė savivaldybės, kolonijos, seniūnijos ir Socialinių paslaugų centro specialistus ir darbuotojus.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Oho

Kokie keti .

tai

ekologiskai sugalvojo ir bus siltas del pjuvenu ir ilgamzis bei neperslampas tik dydi taikyti pagal pauksi kaip ir landa isduot patenta ir paleist laisven tegul plusa gamtos ir musu dziaugsmui ===

tadas

kokie minksti ir pukuoti, nors imk ir paleisk i laisve.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS