Smulkiems verslininkams Panevėžyje trūko kantrybė: kanalizacijoje skęsta jau ne pirmąsyk | Diena.lt

SMULKIEMS VERSLININKAMS PANEVĖŽYJE TRŪKO KANTRYBĖ: KANALIZACIJOJE SKĘSTA JAU NE PIRMĄSYK

  • 0

Vieno prekybos tinklo nuomininkai Panevėžyje – skandinami kanalizacijos. Smulkiems verslininkams trūko kantrybė, nes avarijos nuolat kartojasi, praneša LNK.

Stumdo vandenį

Nežinant konteksto, būtų galvosūkis, iš kur vandenėlis teka. Vanduo – ne grynas, kanalizacijos. Pro sieną ir grindis besiveržianti kanalizacija užtvindė prekybos centro rūsį.

„Sako, kad užsikišo kanalizacija“, – komentavo vienos iš prekybos tinklo parduotuvių savininkė Rima.

Tariama, kanalizacijos baseiną nuomojasi smulkūs verslininkai.

„Rinkom su kibirais, labai daug jau išnešėm. Nebeturim jėgų rinkti, dabar stumdom jau, bet bėga ir bėga“, – skundėsi Rima.

Pirkėjai abejoja, ką mato, ir nusiteikę nerti.

„Aš nežinau, kas čia buvo. O kaip į parduotuvę patekt? Ląstų neturiu“, – humoro nestokojo viena pirkėja.

Kanalizacijoje skęstantiems parduotuvių, kirpyklų, taisyklų savininkams batų negaila, bet jie – ne santechnikai.

„Vandenį stumdom kiekvienas nuo savęs“, „Reikės sutartį nutraukti ir bus paprasčiausias variantas, nes per metus čia trečias ar ketvirtas kartas“, – skundėsi parduotuvių savininkai.

Klientai nepatenkinti, bet darbo laikas nuo ryto baigėsi.

„Jeigu jau nereaguoja savininkai, tai jau liūdnas reikalas“, – nuomonę reiškė kita pirkėja.

Nuomos kainos – nemažos

Nuomininkai skundėsi, kad nuoma – ne iš mažiausių.

„Po pirmo užpylimo visą inventorių pasikeitėm į aukštesnį, kad niekas neužsilietų, nes, pavyzdžiui, jeigu stalas būtų be metalinių ratukų, tai medis brinktų nuo tos drėgmės. Nors taip apsisaugome, nes draudimas pasikartojančių atvejų nedraudžia“, – kalbėjo vienos parduotuvės savininkė Valentina.

Toks beviltiškas mojavimas šluotomis vyksta kelias valandas, kol pasirodo kažkas iš skęstančiųjų kviestų tarnybų. Žmonės su siurbliu išgelbėjimo neatneša.

Stop kadras

„Buvo iškvietimas – mes atvažiavom. Atvažiavom – pamatėm, kad kol kas ne mūsų jėgoms viską padaryti dėl to, kad yra užsikišusi kanalizacija“, – sakė valymo įmonės atstovas.

Draudimas pasikartojančių atvejų nedraudžia.

Atstovas aiškino, galįs patarti, kaip išplauti grindis, bet tik ne suremontuoti užsikišusią kanalizaciją, į kurią reikėtų supilti pusantro, o gal net visus du kubus surinkto vandens. Lauke daryti kanalizacijos čiuožyklų, esą, irgi griežtai negalima.

„Ne pirmą kartą ir ne paskutinį. Čia valdžios klauskit, kas atsakingas. Įmonė „Palink“, – teigė kitos parduotuvės savininkė Jonė.

Rūsį išnuomojęs prekybos centras būtinybę remontuoti nuotekų sistemas pripažįsta, tačiau kapitališkai to padaryti esą negali dėl to, kad pastatas priklauso dešimčiai savininkų, o su jais – nesusitariama.

„Problema kyla bendro naudojimo – lauko, nuotekų tinkluose. Ne kartą yra kreiptasi į kitus savininkus tvarkyti šią problemą, taip pat kreipėmės ir į institucijas. Na, po šio įvykio darysime vėl tą patį – kreipsimės į kitus savininkus, kad tvarkytume šią problemą“, – sakė prekybos tinklo „IKI“ komunikacijos atstovė Vaida Budrienė.

Kanalizacija užlieti nuomininkai į nuomotojus dėl turtinės žalos kol kas nesikreipė.

GALERIJA

  • Smulkiems verslininkams Panevėžyje trūko kantrybė: kanalizacijoje skęsta jau ne pirmąsyk
  • Smulkiems verslininkams Panevėžyje trūko kantrybė: kanalizacijoje skęsta jau ne pirmąsyk
  • Smulkiems verslininkams Panevėžyje trūko kantrybė: kanalizacijoje skęsta jau ne pirmąsyk
Stop kadras
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS