Premjeras paprašė užtikrinti, kad per eitynes nebūtų kurstoma tautinė nesantaika | Diena.lt

PREMJERAS PAPRAŠĖ UŽTIKRINTI, KAD PER EITYNES NEBŪTŲ KURSTOMA TAUTINĖ NESANTAIKA

  • 2

Premjeras Algirdas Butkevičius vidaus reikalų ministro Sauliaus Skvernelio paprašė, jog trečiadienį Lietuvai švenčiant Nepriklausomybės atkūrimo 25-metį būtų imamasi visų reikalingų priemonių užkirsti kelią bandymams kurstyti antisemitines ar kitas tautinę nesantaiką keliančias nuotaikas ir taip siekiant dirbtinai supriešinti Lietuvos visuomenę tautiniu ar kitokiu pagrindu.

„Mūsų valstybė didžiuojasi giliomis tolerancijos ir pagarbos žmogaus teisėms tradicijomis, Lietuvoje visiems asmenims yra sudaryta galimybė laisvai reikšti savo nuomonę, tačiau į bet kokius nesantaikos kurstymo atvejus turi būti deramai reaguojama. Linkiu prasmingo ir gražaus Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo minėjimo“, – premjeras cituojamas Vyriausybės spaudos pranešime.

Vilniuje trečiadienį tradiciškai bus rengiamos eitynės, kurios paprastai sulaukia kritikos dėl nacionalistinių šūkių „Lietuva lietuviams“.

Lietuva trečiadienį švenčia Nepriklausomybės atkūrimo 25-metį.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Aikit šikt

Visai pablūdot 2015-ų metų informaciją įkišę.Va taip ir mulkina žmones.Tikrai nutirpau paskaitęs.Sakau ,o ko,gal Šimonytė jau sulaikė savo premjerinę kumelę prieš rinkimus kaip ir reikalauja įstatymai...

Nieponial

Tai gal Butkevičius premjeras laikinai pakol Šimonytei oficialiai kiaušinius pripažins?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS