Premjeras sveikina su Europos diena | Diena.lt

PREMJERAS SVEIKINA SU EUROPOS DIENA

  • 12

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis sveikina Lietuvos žmones ir visus europiečius su Europos diena.

„Sveikinu Lietuvos žmones ir visus europiečius su Gegužės 9-ąja – Europos diena. Šiemet sukanka 70 metų nuo pradžią Europos Sąjungai davusios Roberto Schumano deklaracijos. Vis dar aktualūs R. Schumano žodžiai, kad Europos vienybę ir solidarumą pavyks sukurti tik konkrečiais darbais. Pandemija parodė, kad Europos Sąjungos institucijų ir valstybių narių tarpusavio koordinavimas turi būti stiprinamas. Neabejoju, kad išmoksime šios sveikatos krizės pamokas. Lietuva jau pasiūlė savo paslaugas steigiant europinius apsaugos priemonių rezervus. Baltijos regione davėme postūmį laisvam Šengeno judėjimui atkurti. Privalome ir toliau aktyviai prisidėti kuriant veiksmingą, į piliečiams aktualių problemų sprendimą susitelkusią Europos Sąjungą. Esame ir solidarūs mūsų bendrų Europos namų šeimininkai. Nuoširdžiai linkiu visiems europiečiams vienybės, sveikatos ir tarpusavio solidarumo. Esame stiprūs, kai būname kartu!“ – sakoma premjero sveikinime. 

1950 m. gegužės 9 d. Prancūzijos užsienio reikalų ministras Robertas Schumanas iškėlė suvienytos Europos idėją. Pasaulyje pagarsėjusiu Šumano planu buvo siekiama sutelkti valstybių pajėgumus į tarptautinį politinį bendradarbiavimą siekiant taikos ir ekonominio stabilumo. Šis pasiūlymas laikomas Europos Sąjungos pradžia, o gegužės 9-oji – Europos diena.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Vetrai

Normalus čia tas kurys iki 44 kariavo ramiajame vandenyne afrikoje ir savo saloje?:)

Vetra

Vatiniai, sveskit savo sventes tyliai. Normalus pasaulis pazymejo pergale pries fasistine Vokietija vakar. Na o siandien svencia raudonieji fasistai, okupave puse Europos 1945 metais. Brudai.

To to by

O aš ir nesakiau kad tu ožys, tu pats save taip pavadinai. Aš tai Klaipedietis o tu 100% Subinavos aristokratu nuo#pisa geriau jau sudžiutum ant paklodes.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS