Premjerė pasaulio lietuvių prašo paraginti savo artimuosius Lietuvoje pasiskiepyti | Diena.lt

PREMJERĖ PASAULIO LIETUVIŲ PRAŠO PARAGINTI SAVO ARTIMUOSIUS LIETUVOJE PASISKIEPYTI

  • 8

Premjerė Ingrida Šimonytė pasaulio lietuvių prašo paraginti Lietuvoje gyvenančius artimuosius pasiskiepyti nuo COVID-19.

„Nors esate toli nuo Lietuvos, daugelį jūsų su gimtine jungia tai, ką turime svarbiausio, – artimi ir labai brangūs žmonės. Šiandien, tęsiantis pandemijai, prašau jūsų visų pagalbos – paraginkite savo tėvus ar senelius, kaimynus ar kitus pažįstamus senjorus pasirūpinti savo sveikata ir gyvybe. Paraginkite juos pasiskiepyti nuo COVID-19“, – kreipimesi sakė Vyriausybės vadovė.

Padėkite savo brangiems žmonėms sulaukti jūsų sveikų.

Ji trečiadienį nuotoliniu būdu susitiko su Pasaulio lietuvių bendruomenės (PLB) pirmininke Dalia Henke, Seimo ir Pasaulio lietuvių bendruomenės komisijos pirmininke Dalia Asanavičiūte ir PLB viešųjų ryšių komisijos pirmininku Vaidu Matulaičiu.

Susitikimo tikslas – pakviesti svetur gyvenančius tautiečius, kad šie paragintų Lietuvoje likusius savo artimuosius senjorus skiepytis COVID-19 vakcina. 

Premjerė ragina padėti artimiesiems užsiregistruoti skiepui, suprasti vakcinacijos naudą.

„Senjorai savivaldybėse šiuo metu vakcinuojami prioriteto tvarka. Jeigu jūsų artimieji abejoja, nežino, kaip elgtis, paaiškinkite jiems, padėkite suprasti, kad skiepas – vienintelis mokslo įrodytas būdas apsisaugoti nuo šio viruso ir apsaugoti aplinkinius“, – teigė I. Šimonytė.

„Jei artimieji nežino, kur kreiptis dėl skiepo, paskambinkite į savivaldybę už juos. Padėkite senjorams užsiregistruoti. Jei jiems būtinas transportas nuvykti į vakcinacijos vietą, informuokite apie tai savivaldybę. Padėkite savo brangiems žmonėms sulaukti jūsų sveikų“, – pridūrė ji.

Lietuvoje nuo COVID-19 pirma vakcinos doze paskiepyti 580 tūkst. 875 asmenys, abiem – 215 tūkst. 134.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Diktatoriai...

Tegul jau keliauja ta šetonytė namo, pragaran....

ČIA NE PASAKOS-- ČIA TIKRA REALYBĖ.IR LABAI LIŪDNA.

Šimone,ką čia agituoji tas amerikos lietuvaites,Geriau paragink ,kad AMERIKOJ GYVENANTYS LIETUVIAI GAUTŲ INFORMACIJĄ ,KUR JIEMS SKIEPYTIS GYVENANTIEMS ČIKAGOJE,LOS ANŽELE.juk jie ten apart darbo nieko nemato ir nieko nežino.Tai konservų išvaryti iš Lietuvos mūsų vaikai ir anūkai.Juk AMERIKOJ TIEK MIRČIŲ BUVO,KAD ŽMONES TRANŠĖJOSE LAIDOJO TAIP, KAIP KARO METU HITLERIO IŠŽUDYTUS RUSŲ TAUTOS ŽMONES KROVĖ Į TRANŠĖJAS IR UŽKASINĖJO.

earth king

man kaip vietiniam gyventojiui neaišku tokie niuksai žemiau bambos, paraginti savo artiuosius lietuvoj kad bėgtu pasisiskiepyti, kaip suprasti premjere tamstos pulsas jeigu nevelka eik lauk juk aiškiai nesusitvarkai, su savo pareigybėmis, palik ir bėk lauk, suvisa komanda kuri net stengėsi apgaulės būdų nusukti du su puse milijardo euru europos sąjungos pinigu, ir mėlavo ir suko uodega nutolti, nieko nesakius tikrumoj nėra žodžiu, po fokusu bajerio melagiu ministru skaisčiu fokuso stengesi kaip nuvogti kito kelio nematome, juk ir taip jau kokios sumos yra išdangintos runkeliui nesakant, bet ką tie skiepai duoda jeigu esu skiepintas o susergu tą corona nejasna, juk tiek jau suskiepino bet kaip autas taip autas sergančiu daugėja kodėl nemažėja o dydeja, kas yra, atsistatydinkite jus juk iš valstiečiu tiek juoko buvo buveinei, o dabar verkia p[rašo užsienio lietuviu kad lieptu eiti tarakono nuodus priimti, nerandu tiesos, kokie skaičiai bus pinigu nunešti , nuo mūsų, o tikro darbo nėra u
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS