Premjerė: labai svarbu grąžinti vaikus į mokyklas kaip įmanoma anksčiau | Diena.lt

PREMJERĖ: LABAI SVARBU GRĄŽINTI VAIKUS Į MOKYKLAS KAIP ĮMANOMA ANKSČIAU

  • 5

Premjerė Ingrida Šimonytė sako, kad vienu iš pagrindinių pandemijos sukeltų iššūkių ir toliau lieka sklandus ugdymo proceso užtikrinimas.

„Žinome, kad, viena vertus, yra labai svarbu grąžinti vaikus į mokyklas kaip įmanoma anksčiau – ypač pradinukus ir abiturientus. Kita vertus, lygiai taip pat žinome, kad mokyklų atsivėrimas – tai patvirtina moksliniai tyrimai – išprovokuoja tam tikrą papildomą susirgimų bangą, nes tuomet žymiai padaugėja žmonių kontaktų“, – penktadienį surengtoje spaudos konferencijoje sakė premjerė.

„Ieškome kaip tik sprendimo – bandysime atlikti tam tikrą bandomąjį projektą, ar gali su tam tikromis testavimo schemomis ir algoritmais mokykla pradėti saugiai veikti. Jei tai pasiteisintų – tuomet prie horizontalaus sprendimo mokykloms galėtume grįžti truputėlį vėliau“, – sakė Vyriausybės vadovė.

Labai svarbu grąžinti vaikus į mokyklas kaip įmanoma anksčiau – ypač pradinukus ir abiturientus.

Anksčiau skelbta, kad Vilniaus kunigaikščio Gedimino progimnazijos pradinių klasių vaikai į mokyklas gali grįžti šiek tiek anksčiau, pradėjus bandomąjį pradinio kontaktinio ugdymo projektą. Planuota kontaktinį ugdymą pradėti ateinančios savaitės pirmadienį, tačiau, pažymėjo premjerė, šiek tiek laiko užtruks dokumentų parengimas.

„Tam, kad mes įsitikintume, ar tai veikia ar ne, buvo sutarimas, kad norėtųsi ištestuoti ir patikrinti, kad nenuskubėtume į schemą, kuri atrodo, kad ant popieriaus gerai veikia, bet realybėje nebūtinai veikia“, – teigė ji.

„Todėl pradžia šiek tiek nusikels. Galbūt į tą nukeltą pradžią mes galėsime pasitelkti ir daugiau kolektyvų. Gal tai galės būti ne tik mokyklos, bet ir skirtingi kolektyvai, kurie galėtų tokiame bandomajame projekte dalyvauti, ne nuo kitos, bet nuo vėlesnės savaitės“, – teigė premjerė.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

To X

Ir kodėl nesutinkant? Ar skaitėt, koks šioje situacijoje testavimas numatytas?

Vėlesnė

Ne kita, o vėlesnė savaitė yra mokinių atostogos.

Ar bus taip?

Šimonytė nori, kad vaikučiai, patys sirgdami lengva forma, iš mokyklos atneštų į šeimas virusą ir taip varytų į kapus savo tėvus. O Šimonyte tai nusivyliau: nors už ją balsavau, bet dabar matau, kad ji pilka pelytė - kai reikia savo konkrečiu darbu, o ne žodžiais įrodyti, jog dirbi, tai ji kažkur dingsta. Rinkėjams reikėjo atkreipti dėmesį į tai, jog per visą savo gyvenimėlį ji tesugebėjo būdelę kolektyviniame sode įsirengti ir joje mamą su narcizais slaugyti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS