Premjerė: sėkmingai grąžinus abiturientus į klases, galės grįžti ir kiti moksleiviai | Diena.lt

PREMJERĖ: SĖKMINGAI GRĄŽINUS ABITURIENTUS Į KLASES, GALĖS GRĮŽTI IR KITI MOKSLEIVIAI

Jei abiturientų grąžinimas į mokyklas gegužės pradžioje pavyks sklandžiai, bus svarstoma ir likusių klasių moksleivių grįžimas į klases, sako premjerė Ingrida Šimonytė.

„Jeigu gegužės 3 dieną įvyks sklandžiai abiturientų grįžimas į mokyklas, tuomet ir apie tas klases, kurios yra per vidurį, manau, kad galėsime realistiškai kalbėti“, – sakė premjerė.

Ji pabrėžė, jog tokie svarstymai galimi, nes Vyriausybė rado „informacinių technologijų sprendimus“ dėl moksleivių registracijos, sveikatos ir švietimo ministrai supaprastino ir testavimosi procedūrą moksleiviams ir leido ėminius atlikti patiems – tai pagreitino procesus.

Vyriausybė trečiadienį sutarė dėl abiturientų kontaktinio ugdymo sąlygų ir galutinai dėl jų grąžinimo planuoja apsispręsti ketvirtadienį.

Jeigu gegužės 3 dieną įvyks sklandžiai abiturientų grįžimas į mokyklas, tuomet ir apie tas klases, kurios yra per vidurį, manau, kad galėsime realistiškai kalbėti.

Premjerės teigimu, dalis mokyklų vadovų, mokytojų ir moksleivių abejojo sprendimu, sakydami, kad tai, be kita ko, sujauks jau nusistovėjusią nuotolinio mokymosi rutiną, bet „didesnioji dalis žmonių manė, kad reikėtų grąžinti abiturientus į mokyklas“.

„Bet kadangi abiturientų laukia ir egzaminai, konsultacijos, reikia susisteminti šiek tiek žinias, susistruktūruoti visa tai, kas yra išmokta. Tai vis dėlto nusprendėme, kad ta žala, kuri čia gali būti dėl rutinos pakeitimo kelioms savaitėms, yra vis dėlto mažesnė už galimą naudą“, – paaiškino Vyriausybės vadovė.

Ji pripažino, kad dėl abiturientų grąžinimo abejota dar ir dėl to, jog į mokyklas jie grįžtų vos mėnesiui, tuo metu 5-10 klasių moksleiviams mokslo metai truks kiek ilgiau, t.y. pamokos vyks ir dalį birželio.

Į mokyklas abiturientai neina nuo gruodžio vidurio, kai Vyriausybė sugriežtino karantino reikalavimus, prieš kelias savaites jiems leista vykdyti kontaktines konsultacijas. Šiuo metu į klases leista grįžti tik didžiajai daliai šalies pradinukų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS