Premjerė teigia gavusi M. Navickienės atsakymus dėl ryšių su V. Germanu, juos vertins | Diena.lt

PREMJERĖ TEIGIA GAVUSI M. NAVICKIENĖS ATSAKYMUS DĖL RYŠIŲ SU V. GERMANU, JUOS VERTINS

Premjerė Ingrida Šimonytė sako turinti socialinės apsaugos ir darbo ministrės Monikos Navickienės atsakymus apie jos ryšius su Šveicarijos „iSun“ grupės savininkės, valdančios finansinių technologijų įmonę „Foxpay“, sugyventiniu Vilhelmu Germanu, kuris anksčiau kalėjo už finansinius nusikaltimus.

„Informaciją gavau, ją įsivertinsiu ir tada jau spręsiu, kiek tai gali kelti kažkokių problemų ministrės reputaciją“, – pirmadienį LRT televizijai sakė I. Šimonytė.

Vyriausybės komunikacijos departamentas pirmadienį BNS pranešė, kad I. Šimonytė paprašė M. Navickienės informuoti „apie pažinties pobūdį“ su V. Germanu.

Gautus atsakymus ji žada įvertinti.

„Šiaip jau tas faktas, kad tas žmogus yra per dvi santuokas ir vieną bendrą namų ūkį (...) kažkaip susijęs su ministre, yra per tolimas ryšys, kad net ir tolimu giminaičiu tokį žmogų būtų galima pavadinti. Bet aš paprašiau ministrės detalių, jas gavau, įsivertinsiu ir tada spręsiu“, – LRT televizijai kalbėjo premjerė.

Paprašiau ministrės detalių, jas gavau, įsivertinsiu ir tada spręsiu.

Portalas „15min“, remdamasis teismų nutartimis, liudijimais bei viešų šaltinių analize, sekmadienį paskelbė, kad už sukčiavimą kalėjęs V. Germanas figūruoja su „Foxpay“ susijusios „iSun“ grupės veikloje. Jis yra „iSun“ steigėjos, valdybos pirmininkės bei vienintelės „Foxpay“ savininkės ir naudos gavėjos Ievos Trinkūnaitės sugyventinis.

Tuo metu M. Navickienės sutuoktinis Mindaugas Navickas dirbo „Foxpay“ valdyboje, iš kurios birželio pradžioje atsistatydino į viešumą iškilus informacijai apie įmonės atžvilgiu atliekamus tyrimus.

Pati M. Navickienė pirmadienį vakare BNS raštu pateiktame komentare teigė, kad su I. Trinkūnaite bendrauja „itin retai“ bei nežinojo apie rizikas, susijusias su pastarosios sugyventiniu V. Germanu.

Ministrės teigimu, vienintelė „Foxpay“ savininkė ir naudos gavėja I. Trinkūnaitė yra jos sutuoktinio Mindaugo Navicko brolio žmonos sesuo. 

Pasak „15min“, V. Germanas bei M. Navickas priiminėdavo „iSun“ kertinius darbuotojus bei padalinių vadovus.

Be to, M. Navickui priklauso 3 proc. „iSun Lithuania“ akcijų, o M. Navickienės naujausioje interesų deklaracijoje nurodoma, kad jis yra vadovavęs kitoms su I. Trinkūnaite ir V. Germanu susijusioms įmonėms „Swiss wealth management“, „GlobalPass“ ir „Swissmoney“.

Pati M. Navickienė „15min“ teigė su V. Germanu nebendraujanti, o paskutinį kartą su juo matėsi 2023-ųjų metų vasarą.

Žurnalistų duomenimis, būdamas Viliumi Žideliu, V. Germanas buvo bent tris kartus teisiamas už sukčiavimą ir bent keletą metų kalėjo už šiuos nusikaltimus, o nuo jo veiksmų yra nukentėjusios įmonės „Mineraliniai vandenys“, „Eugesta“, „Danske Bank“, „West Express“.

Vyriausybė praėjusį penktadienį BNS patvirtino turinti strateginių įmonių sandorius tikrinančios komisijos išvadą dėl įmonės akcininkės I. Trinkūnaitės neatitikties nacionalinio saugumo interesams, tačiau jos neviešina.

Lietuvos bankas (LB) atlieka „Foxpay“ ir jos savininkės veiklos patikrinimą, atskirą patikrinimą generalinės prokurorės nurodymu atlieka ir Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).

LB teigė „gavęs anksčiau neturėtos informacijos“ vertinantis, ar įstaigos akcininkai ir galutiniai naudos gavėjai atitinka teisės aktų reikalavimus, ar įstaiga tinkamai atlieka pinigų plovimo ir terorizmo finansavimo prevenciją.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

ka gali

isivertinti sita pusgalve???

Byyyy Rka DEJĘS

MALADEC ministrė ir STOGAS KONCERW ŽYRGAS su skyle tarp dantų :-///// nAAAACHUIIII TOKIUS ASABAS.....IŠGYWENS LT ir be tokių ,,, t

SUSIJUSIOS NAUJIENOS