Prezidentas pateikė G. Godos kandidatūrą į KT pirmininkus | Diena.lt

PREZIDENTAS PATEIKĖ G. GODOS KANDIDATŪRĄ Į KT PIRMININKUS

Prezidentas Gitanas Nausėda antradienį pateikė Konstitucinio Teismo (KT) teisėjo Gintaro Godos kandidatūrą į šio teismo pirmininkus.

G. Goda šiuo metu yra paskirtas laikinuoju KT vadovu. Šiame teisme jis dirba nuo 2017 metų kovo mėnesio.

Šalies vadovas G. Godą vertina kaip aukščiausios kvalifikacijos teisininką, kurio mokslinė ir pedagoginė patirtis, ekspertinės baudžiamosios teisės ir baudžiamojo proceso teisės žinios bei ilgametė teisėjo darbo patirtis prisidės prie itin atsakingų KT pirmininko pareigų, teigiama Prezidentūros pranešime.

KT pirmininką prezidento siūlymu skiria Seimas.

Šio teismo pirmininkės Danutės Jočienės kadencija baigėsi kovo 16 dieną.

G. Goda teisinį išsilavinimą įgijo Vilniaus universitete ir J. V. Gėtės universitete. 1995 metais jis Vilniaus universitete apgynė daktaro disertaciją. Nuo 1991 metų teisininkas dėsto Vilniaus universiteto Teisės fakultete, o nuo 2020-ųjų yra šio fakulteto partnerystės profesorius.

G. Goda 1995–2002 metais buvo Teisės instituto mokslinis bendradarbis, Lietuvos apeliacinio teismo, Teisingumo ministerijos, Seimo kanceliarijos Teisės departamento konsultantas. 1996–2002 metais ėjo Vyriausiosios rinkimų komisijos nario pareigas, 2002–2005 metais buvo Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo teisėjas, nuo 2005 iki 2017 metų – Lietuvos Aukščiausiojo Teismo teisėjas.

Konstitucinį Teismą sudaro devyni teisėjai, skiriami devyneriems metams ir tik vienai kadencijai.

Pagal įstatymą kas trejus metus šis teismas atnaujinamas trečdaliu narių. Kandidatūras teikia prezidentas, Seimo pirmininkas ir Lietuvos Aukščiausiojo Teismo pirmininkas.

Kovo 16 dieną Seimas KT teisėjais paskyrė Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininką Stasį Šedbarą, mokslininką Tomą Davulį ir Aukščiausiojo Teismo teisėją Aurelijų Gutauską.

Nauji teisėjai pakeitė kadencija baigusius Elvyrą Baltutytę, Vytautą Greičių ir D. Jočienę.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Kaip \\\\\.../////

ne,nes buvo liepta iš "viršaus".

renkasi seni uzslaptinti 75 metams

lansbirkiniai kadrai....gali visa tauta pradet giedot ,,,Rekviem,,,,valstybei tautai ir valstybingumuj...

ogi

visos pavardes kilusios nuo pravardziu si simbolizuoja gimines goduma tai is jo nieko gero nesitykekit nes 1 zala dre galymai /zalymai/ tuo viskas ir pasakyta ir be tautos referendumo joks KT statytinis neturi teises kist savo purvinus nagus prie musu gyvenimo P tiesos Konstitucijos tik idomu kieno nurodymu sis veiksmas buvo ivertyntas ??? ///////

SUSIJUSIOS NAUJIENOS