G. Nausėda kariams pasienyje: šiandien vėl esame pirmoji laisvės gynėjų grandis | Diena.lt

G. NAUSĖDA KARIAMS PASIENYJE: ŠIANDIEN VĖL ESAME PIRMOJI LAISVĖS GYNĖJŲ GRANDIS

  • 11

Prezidentas Gitanas Nausėda, pirmadienį Druskininkuose aplankęs užduotis pasienio ruože vykdančius karius, padėkojo jiems už saugumo užtikrinimą.

Pasveikinęs valstybės sieną pradedančius saugoti karius su Lietuvos kariuomenės diena, prezidentas priminė, kad prieš 103 metus bolševikams peržengus valstybės sieną Lietuvos kariuomenė susikūrė savanorių pagrindu ir išstūmė priešus.

„Šiandien mes matome kitokius iššūkius, matome, kad šalia esantis agresyvus režimas naudoja taikius, niekuo dėtus žmones prieš suverenias Europos Sąjungos valstybes ir neketina nuo savo veiklos atsitraukti. Todėl šiandien mums labai svarbu būti kaip vienas kumštis, padėti tarpusavyje skirtingoms institucijoms, padėti, žinoma, ir Europos Sąjungos mastu“, – teigė G. Nausėda.

Anot jo, Lietuva sulaukia ES paramos ir pritarimo, ieško „greitų ir ryžtingų sprendimų, nes tik tokius sprendimus pripažįsta už sienos esantys žmonės“. Jis dėkojo ir kariams, ir jų šeimoms, artimiesiems, išgyvenantiems įtampą.

Lietuvos karių parama yra nepaprastai reikšminga, jų pasiryžimas, ištikimybė ir atsidavimas savo pareigai šiandien yra kertinis dalykas.

„Lietuvos karių parama yra nepaprastai reikšminga, jų pasiryžimas, ištikimybė ir atsidavimas savo pareigai šiandien yra kertinis dalykas – tai leidžia mūsų žmonėms jaustis saugiau, taikiai kurti savo gerovę ir nesibaiminti tų iššūkių, kurie šiuo metu kyla“, – kalbėjo prezidentas.

Seimas iki vasario vidurio yra pratęsęs kariuomenės įgaliojimus pasienyje su Baltarusija.

Kariai šiame pasienyje teikia paramą Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnams, besidorojantiems su migracijos krize.

Šiemet į Lietuvą neteisėtai pateko beveik 4,2 tūkst. migrantų, nuo rugpjūčio mėnesio apgręžta daugiau nei 7,3 tūkst. žmonių.

Vilnius kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija. Dėl to Lietuvoje paskelbta ekstremali situacija.

Ties Baltarusijos siena su Lenkija susitelkus gausiam skaičiui migrantų, Seimas Lietuvos pasienyje mėnesiui įvedė ir nepaprastąją padėtį.

GALERIJA

  • G. Nausėda kariams pasienyje: šiandien vėl esame pirmoji laisvės gynėjų grandis
  • G. Nausėda kariams pasienyje: šiandien vėl esame pirmoji laisvės gynėjų grandis
  • G. Nausėda kariams pasienyje: šiandien vėl esame pirmoji laisvės gynėjų grandis
  • G. Nausėda kariams pasienyje: šiandien vėl esame pirmoji laisvės gynėjų grandis
R. Dačkaus / Prezidentūros nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Kęstas

Mes čia nusikaltėliai su išlikusia komunistų galvosena: Komunistai labai gerai saugojo jų Geležinę uždangą - sienas tarp valstybių. Kai kurie iš mūsų, kurie tai prisimena, vadina pabėgėlius nusikaltėliais, kuriuos reikia neva tai šaudyti, kaip komunistai šaudė lipančius per sieną Berlyne. Šie komunistų išauklėti tautiečiai yra teisūs pagal fizikos dėsnių supratimą- be šaudymo tvoros ir sienos žmones sulaikyti negali. Tačiau komunistų įstatymai baigėsi Lietuvoje kartu su komunistų valdžia. „ES ir tarptautinė teisė įpareigoja šalis įsileisti žmones prašyti prieglobsčio, todėl Latvijos, Lietuvos ir Lenkijos atstūmimai yra neteisėti, dalis migrantų jau mirė nuo šalčio. Lenkai atsisakė pagalbos iš ES pasienio agentūros Frontex, galinčios įvertinti prieglobsčio suteikimą. Užsienio reikalų viceministras Marcinas Przydaczas pažymi, kad mažai migrantų prašo prieglobsčio Lenkijoje, jie nori patekti į Vokietiją." (Apie mokslą-studijas-ekonomiką)

Milas

Matyt is lenino ismoko kalbas nesamoningas rezt. Kareiviai visa valanda po jo kalbos zvenge

Rici

Pasieniečiai,kariai taip,tik ne jūs ir tai yra apgailėtina.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS