Prezidentas siūlo apdovanojimu pagerbti ne tik motinas, bet ir tėvus | Diena.lt

PREZIDENTAS SIŪLO APDOVANOJIMU PAGERBTI NE TIK MOTINAS, BET IR TĖVUS

Prezidentas Gitanas Nausėda siūlo sudaryti galimybę ordinu „Už nuopelnus Lietuvai“ medaliu apdovanoti ne tik penkis ir daugiau vaikų užauginusias motinas, bet ir tėvus, globėjus.

„Tėvystė – itin reikšmingas procesas tiek vaiko, tiek paties vyro gyvenime. Keičiantis mūsų visuomenei, pakito ir mūsų požiūris į tėvystę bei pati tėvystės praktika – tėvo vaidmuo tiek šeimoje, tiek socialiniame gyvenime tampa vis svarbesnis ir aktualesnis“, – sako šalies vadovas.

Šiuo metu ordinu „Už nuopelnus Lietuvai“ medaliu gali būti apdovanojamos motinos, pagimdžiusios ir užauginusios bei gerai išauklėjusios penkis ir daugiau vaikų. G. Nausėdos teikiamomis Valstybės apdovanojimų įstatymo pataisomis siūloma, kad apdovanojimai galėtų būti teikiami ir tėvams, globėjams, pranešė Prezidentūra.

Anot prezidento, pataisos sudarytų galimybę pagerbti tėvus, globėjus bei rūpintojus lygiaverčiai, kaip šiuo metu yra pagerbiamos motinos, ir užtikrintų „lygiateisiškumą kiekvienam iš jų būti įvertintam už nuopelnus motinystei, tėvystei, globai ar rūpybai“.

„Teikiamu įstatymo projektu nėra kvestionuojamas esamos nuostatos tikslas, o siekiama išplėsti asmenų, kurie galėtų būti apdovanoti minėtu valstybės apdovanojimu, bazę. Prezidento teigimu, nauja įstatymo redakcija leistų pabrėžti tiek motinos, tiek tėvo vaidmens svarbą šeimoje, taip pat būtų parodytas deramas valstybės ir visuomenės dėmesys ir pagarba globėjams ir rūpintojams“, – sakoma Prezidentūros pranešime.

Taip pat prezidentas siūlo, kad apdovanojant už nuopelnus motinystei, tėvystei, globai bei rūpybai kriterijų būtų daugiau, pvz.,  į medalį galėtų kandidatuoti motinos, tėvai, šeimos, globėjai ar rūpintojai, auginantys, globojantys ar prižiūrintys fizinę negalią, psichikos, proto ar kitų sveikatos sutrikimų turinčius vaikus ar kitus asmenis, taip pat tie, kurie, patys turėdami negalią, augina ir auklėja vaikus ar ryžtasi globai ar rūpybai.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

...

Prezidente, tuo pačiu ruošies ir kaimynus apdovanot?.. :/

Kristina

Aišku,nes yra daug tėvų,k kad motinoms pasislėpti ,negana to kad vyras išlaiko visą šeimą,bet ir grižęs iš darbo turi pagaminti valgį ne tik sau,bet ir vaikams

SUSIJUSIOS NAUJIENOS