Prezidentas žada aktyviai dalyvauti rengiant miškų strategiją | Diena.lt

PREZIDENTAS ŽADA AKTYVIAI DALYVAUTI RENGIANT MIŠKŲ STRATEGIJĄ

Prezidentas Gitanas Nausėda žada aktyviai dalyvauti rengiant miškų strategiją.

Taip šalies vadovas reagavo į penktadienį Vilniuje susirinkusių protestuotojų raginimą šalies imtis iniciatyvos sodinti visas puses prie derybų stalo.

G. Nausėda taip pat pranešė, kad teiks Seimui pasiūlymą mažinti kirtimo plotus ūkiniuose miškuose.

„Prezidentas yra jau ne kartą išsakęs poziciją, kad miškas turi būti naudojamas tvariai, tai yra atsižvelgiant į socialinę, ekologinę ir ekonominę miško funkciją. Sprendimai turi būti priimami įvertinus vietos bendruomenių bei socialinių partnerių interesus“, – teigiama prezidento komunikacijos grupės BNS pateiktame atsakyme.

„Artimiausiu metu prezidentas pateiks Seimui pasiūlymą mažinti miško kirtimų biržes ūkiniuose miškuose. Prezidentūra ateityje aktyviai dalyvaus rengiant ilgalaikę miškų strategiją“, – rašoma jame.

Apie šimtas gyvūnais persirengusių žmonių sostinėje reikalavo stabdyti miškų kirtimus saugomose teritorijose ir pradėti derybas dėl ilgalaikės miškų strategijos.

„Mes norime bendro derybų stalo Prezidentūroje ir aiškaus naujo požiūrio į gamtą“, – BNS sakė vienas iš akcijos organizatorių Martynas Švėgžda von Bekeris.

„Dabar pjaunami seni medžiai senose giriose, neįvertinama ekosistema, kur gyvena kokios rūšys, vyksta didžiulio masto niokojimas ir tą jaučia visi žmonės“, – tvirtino jis.

Akciją surengė Šimonių girios iniciatyvinė grupė, Baltijos aplinkos forumas, Labanoro klubas, „Fridays for Future Vilnius“, Aplinkosaugos koalicija, „Saugokime Šiaulių medžius“, „Miško festivalis“.

Pastaraisiais metais Lietuvoje kilo pasipiktinimas dėl plynų kirtimų saugomose šalies teritorijose.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

.

Kažkokia besimasazuojanti valdžia , atrodo. Daugiau nieko.

Och tu dieve

Pats kaikas dabar tvarkyt midkus kai Ju nebeliko. Paskraidinkit pon1 su sraigtasparniu vir6 Dubravos draustinio prie Kauno, kur buvo uzveiti d4meteji elniai,kur buvo pilna bebru, stirnu. Vitoj misku lentpjuves ir medienos sandeliai. Pasiurpau ! Miskas tik prie keliu 100-150 meru nuo kelio toliau viskas iskirsta vien dilg4lynai su krumoksniais net nebandoma atsodint, O tai nauji sklypai. begrybaudamas pamaciau kad jau pjaunami pavieniai medziai, juk lentpjuves salia...

Kada jis dalyvaus?

Tik pradėjo keliones aplink pasaulį, o kiek dar neaplankytų kraštų. Dėl miškų išsaugojimo ir atkūrimo projekto jo aktyvaus sudalyvavimo planas numatytas kitoje kadencijoje.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS