Prezidentė pasveikino gabiausius šalies moksleivius | Diena.lt

PREZIDENTĖ PASVEIKINO GABIAUSIUS ŠALIES MOKSLEIVIUS

  • 0

Prezidentė Dalia Grybauskaitė susitiko su tarptautinių mokinių olimpiadų ir konkursų dalyviais bei pasveikino laimėtojus, jų mokytojus ir komandų vadovus.
 
„Esate savarankiški, kūrybingi ir nebijantys iššūkių. Tampate pavyzdžiu kitiems, nes savo uoliu darbu ir puikiais pasiekimais įrodote, kad mokymosi ir mąstymo kelias - tai stipraus ir laisvo žmogaus kelias", - sakė Prezidentė.
 
Pasak šalies Prezidentės, sėkmingai pasirodę tarptautinėse olimpiadose, sužibėję savo unikaliais gebėjimais, mokiniai rodo kryptį, kurios turėtų laikytis šiuolaikinė mokykla ir visa švietimo sistema.
 
Prezidentė pabrėžė, kad būtent mokytojai pastebi mokinių gabumus, įkvepia mokytis, siekti ir laimėti. Mokinių pergalės yra didžiulis mokytojų pastangų įvertinimas.

Tam, kad jaunieji protai ir talentai turėtų visas sąlygas tobulinti savo gebėjimus, anot prezidentės, būtinos visų pastangos. Visos Lietuvos sėkmė, pabrėžė D. Grybauskaitė, susideda iš daugelio asmeninių pergalių.

Šiemet per 80 šalies mokinių pelnė 1 aukso, 10 sidabro ir 9 bronzos medalius ir diplomus tarptautinėse fizikos, matematikos, chemijos, biologijos, astronomijos ir astrofizikos, geografijos, filosofijos, debatų ir kitose olimpiadose, konkursuose bei čempionatuose.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS