Prezidentė: siekiame, kad kovai su koronavirusu paaukoti pinigai liktų Lietuvoje | Diena.lt

PREZIDENTĖ: SIEKIAME, KAD KOVAI SU KORONAVIRUSU PAAUKOTI PINIGAI LIKTŲ LIETUVOJE

  • 19

Paramos fondo kovoje su koronavirusu tarybos pirmininkė, kadenciją baigusi prezidentė Dalia Grybauskaitė teigia, kad jos vadovaujamas fondas užsakymus ir toliau teikia Lietuvos gamintojams. Prezidentė informuoja apie užsakytus inovatyvius respiratorius, daugkartinio naudojimo apsauginius kostiumus bei vienkartines pirštines.

„Ir toliau perkame iš Lietuvos gamintojų. Stengiamės, kad jūsų paaukoti pinigai liktų Lietuvoje!“ – savo feisbuko paskyroje rašo D. Grybauskaitė.

Kadenciją baigusi prezidentė informuoja, kad jos vadovaujamas fondas iš Lietuvos gamintojų perka inovatyvius respiratorius, vienkartines pirštines, užsakyti daugkartinio naudojimo apsauginiai kostiumai dezinfekcijai atlikti.

„Naujausia priemonė, patikimai padėsianti medikams kovoti su virusu – 6 tūkst. vnt. inovatyvių daugkartinio naudojimo respiratorių, kuriuos dezinfekavus galima naudoti kelis kartus. Šią naujovę sukūrė Lietuvos medicinos priemonių gamintoja „Intersurgical“. Įmonė ką tik pradėjo juos gaminti, o fondo nupirkti vieni pirmųjų respiratorių šiandien jau pasiekė didžiąsias šalies ligonines. Pasirašėme sutartį su „Ansell Protective Solutions Lithuania“ dėl 50 vnt. ypač kokybiškų ir patvarių daugkartinio naudojimo apsauginių kostiumų dezinfekcijai atlikti. Dar 50 vnt. tokių kostiumų įmonė fondui skyrė kaip labdarą. Taip pat nupirkta 100 tūkst. vnt. vienkartinių pirštinių“, – informuoja prezidentė.

D. Grybauskaitė taip pat džiaugiasi, kad fondo sąskaitoje – jau beveik 600 tūkst. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (19)

Aa

ŽMONĖS ,nebūkit visiški runkeliai ,savigarbos ir kultūros!

>žilvinai ručy < \\\\\..../////

Žiūriu, tau korona persimetė į tavo menkus smegenis,kaip sifilis.

Dievas \\\\\.../////

žino ką daro-grybė bergždžia,o tai būtų paleidus ant svieto,tokių kaip ji.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS