Prezidento patarėjas apie gaisrą Alytuje: prieš kaltindami, palaukime tyrimo išvados | Diena.lt

PREZIDENTO PATARĖJAS APIE GAISRĄ ALYTUJE: PRIEŠ KALTINDAMI, PALAUKIME TYRIMO IŠVADOS

Prezidento patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Vytautas Žukas akcentuoja, kad Alytaus gaisro metu priimti sprendimą dėl ekstremalios padėties skelbimo buvo Vyriausybės ir atsakingų institucijų, o ne prezidento Gitano Nausėdos atsakomybė.

Į žurnalistų klausimą, ar Alytaus gaisro metu G. Nausėda priėmė teisingą sprendimą, nusprendęs neskelbti ekstremalios situacijos valstybės mastu, V. Žukas teigė, kad šis sprendimas negalėjo būti priimtas prezidento.

„Šiuo atveju ne prezidentas priima sprendimą skelbti situaciją nacionaliniu mastu ar ne, tam yra atsakingos institucijos, ekspertai, ministerijos, Vyriausybė (...) Prezidentas, šiuo metu apeidamas vykdomąją valdžią ir priimdamas savo sprendimus skelbti ar neskelbti ekstremalią padėtį, jis tiesiog neturi tokių įgaliojimų“, – teigė buvęs Lietuvos kariuomenės vadas.

V. Žukas taip pat įsitikinęs, kad prieš ieškant, kas yra kaltas dėl Alytaus gaisro krizės, reikia palaukti ikiteisminio tyrimo išvadų.

Visų pirma nežinome, dėl ko kilo gaisras.

„Palaukime iki ikiteisminio tyrimo (...) Visų pirma nežinome, dėl ko kilo gaisras. Reikia labai gerai išsiaiškinti, kokios yra priežastys, kas įvyko. Vyksta ikiteisminis tyrimas, prokuratūra jį atlieka“, – teigė V. Žukas, pabrėždamas, kad tyrimas turėtų būti atliktas greitai.

V. Žukas laikosi pozicijos, kad dabar reikia ne tik išanalizuoti situaciją, bet ir užtikrinti, kad panašios nelaimės ateityje nepasikartotų.

„Užuot pradėję kaltinti vienas kitą, ir prezidento pozicija yra tokia pati, reikia susikoncentruoti į ateitį ir pabandyti visiems kartu sutarti, išanalizuoti situaciją ir priimti tinkamus sprendimus ir įstatymus, kad tokios situacijos daugiau nesikartotų“, – savo poziciją išsakė prezidento patarėjas.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

tik

biurokratynis atsispardymas siam kapitaldurniu laive o kas kaltas tai bus kaip su AN lektuvu visi galai i vandeni ar paleckiuko /sindromas/?......

isvadu

nebus nes tam istirti nera aparaturos ir kompetencijos,visas tyrimas speliones,gaisro kaltininkas imonrs savininkad ir daugiau niekas ,jis zinojo imones priesgaisrini stovi ir nesieme jokiu veiksmu Gaisrams uzkirsti,akivaizdus priesgaisrines saugos ir irangos trukumas,butu buvus iranga ,Gaisro nebut buve.'vienu' gesintuvu gaisro ,tokioje padidintos gaisro rizikos imoneje neimanoma uzgesinti,vadovas ta zinojo ir nesieme jokiu veiksmu,o dabar ieskos kaltu ,visi kalti tik ne Jis.

Tikro usuoto bebro sapaliones

Reikia isanalizuoti situacija ir uztikrinti kad tokios nelaimes daugiau nepasikartotu,kause tu,kiek gali kartotis tos situacijos,juk tai ne pirmas gaisras padangu surinkimo vietose,klesti korupcija ir tiek nes sukurtos instancijos kurios sunaudoja milijonines lesas sugeba konroliuot tik turgaus bobutes.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS